15.11.2016 10:07

Η διπλή ζωή του νησιωτικού ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ, ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Μαχαιριά στην ενδοτικότητα της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η αντίστοιχη Νομαρχιακή της Σάμου. Την ώρα που τα τοπικά κομματικά στελέχη επιμένουν στην τακτική να βλέπουν γύρω τους μόνο εχθρούς και υπόπτους, υπεραμυνόμενα πλήρως των κυβερνητικών θέσεων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της Σάμου ενώνουν τη φωνή τους με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ζητούν την άμεση απομάκρυνση από τη Σάμο όλων των προσφύγων – μεταναστών που υπερβαίνουν τη χωρητικότητα του ενός hotspot.

Οι Χιώτες

Στην ευφάνταστη χθεσινή της ανακοίνωση στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Χίου φταίνε όλοι. Από τη ΝΟΔΕ Χίου, στην οποία αποδίδει «ανευθυνότητα και ελαφρότητα στην προσέγγιση των γεγονότων», ως την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, στις θέσεις της οποίας διαπιστώνει ακροδεξιά ρητορική και θολά συνθήματα. «Όλο το παλιό, το διεφθαρμένο και  ξενοφοβικό κατεστημένο  την υποστήριξε κρυφά ή φανερά με αποκορύφωμα την δημοτική παράταξη του Π. Λαμπρινούδη που καλούσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου σε συμμετοχή στην κινητοποίηση. Από τα συνθήματα και μόνο της αφίσας  φαινόταν καθαρά η ακραία  και ρατσιστική  ρητορική και όμως τις προτάσεις αυτής της Επιτροπής  δέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και με αυτές πήγε στην σύσκεψη».

Από τη μυωπική της προσέγγιση δεν διαφεύγουν ούτε τα τοπικά ΜΜΕ, στα οποία αποδίδει την αλλαγή της εικόνας της Χίου προς τα έξω. «Έχουν καταφέρει να σπείρουν την αμφιβολία και το φόβο», τους καταλογίζει.

Στην ανακοίνωση της, απ’ την οποία απουσιάζει επιμελώς η αναφορά σε δημοτική και περιφερειακή αρχή, συμπεραίνει ότι όλοι οι προαναφερόμενοι ευθύνονται για το άνοιγμα της όρεξης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής. «Όταν όλα γίνονται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το συμφέρον του τόπου, βρίσκουν χώρο οι φασίστες. Οι δημοκρατικοί συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται και θα δώσουν την απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις. Καλούμε όλες τις Χιώτισσες  και τους Χιώτες να αγνοήσουν την παρουσία των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο νησί μας και να τους γυρίσουν την πλάτη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι Σαμιώτες

Σε πλήρη αντιδιαστολή η επίσημη θέση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σάμου. «Εδώ και καιρό, η ένταση στην τοπική κοινωνία, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, κλιμακώνεται καθημερινά. Η κατάσταση πλέον είναι επικίνδυνη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγει εκτός ελέγχου. Η ανάγκη για άμεσα μέτρα είναι επιτακτική. Η άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα των προσφύγων μεταναστών, που υπερβαίνουν τη χωρητικότητα του hot spot (850 θέσεις), αποτελεί μονόδρομο», αναφέρει.


Τα κομματικά στελέχη της Σάμου διαπιστώνουν «σοβαρές ευθύνες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις και τη συνεχή ενημέρωση από τον βουλευτή και τις αρχές του τόπου, επιμένει δογματικά στην άρνηση της μεταφοράς πρυσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να προτείνει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο».

«Επαναλαμβάνουμε ότι η άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα των προσφύγων μεταναστών που υπερβαίνουν τη χωρητικότητα του hot spot είναι απόλυτα επιβεβλημένη. Η δυνατότητα του νησιού και των υποδομών του να φιλοξενεί με όρους αξιοπρέπειας πρόσφυγες είναι περιορισμένη. Το ενδεχόμενο δημιουργίας δεύτερου hot spot θα επιδεινώσει την κατάσταση και μας βρίσκει αντίθετους», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ