7.11.2016 18:14

«Κλειδί για την επίλυση του μεταναστευτικού, η εξέταση των αιτήσεων ασύλου»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Με χαμηλές προσδοκίες προσέρχεται αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο Χιώτης Βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, που θα συμμετάσχει μαζί με τους φορείς του νησιού στη σύσκεψη για το μεταναστευτικό.

Σε δήλωσή του ο Γαλάζιος βουλευτής σημειώνει:

«Προσέρχομαι στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη αναζητώντας επιτέλους λύσεις. Λύσεις που μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση αδυνατεί να παράσχει. Είναι θετικό ότι αυτή τη φορά προσκλήθηκαν στη σύσκεψη οι βουλευτές Χίου, σε αντίθεση με ότι είχε πράξει πρόσφατα ο κ. Μουζάλας.

Παραμένω σταθερός στην άποψη, που εξέφρασα από την πρώτη στιγμή, ότι η λειτουργία πολλαπλών κέντρων στη Χίο θα εντείνει αντί να επιλύσει τα προβλήματα. Στη σύσκεψη πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την ισομερή κατανομή των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα. Το κλειδί της λύσης είναι η άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου ώστε να διαχωριστούν οι πρόσφυγες από τους μετανάστες και να λειτουργήσει η συμφωνία επαναπροώθησης.

Υπενθυμίζω την πάγια θέση μου ότι πρωταρχική ευθύνη της πολιτείας είναι η προστασία της ασφάλειας των πολιτών της Χίου. Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις. Πρέπει να εισακουστεί η τοπική κοινωνία για να απαγκιστρωθούμε από μια αποτυχημένη πολιτική που έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα στη Χίο».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ