8.11.2016 19:08

Ν. Μηταράκης: «Δεν υπάρχει σχέδιο στην πράξη»

Για αναπάντητα ερωτηματικά σε σειρά ζητημάτων που άπτονται του μεταναστευτικού κάνει λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης που απαντώντας σε ερώτηση του «π» σημείωσε τα εξής:

«Κύριε Κατσαράκη, η θέση μου είναι σταθερή, η Χίος μπορεί να σηκώσει μόνο ένα Hot Spot, μεγέθους όχι μεγαλύτερο από το σημερινό. Άρα δεν είμαι αντίθετος στην μεταφορά του, με σωστή χωροταξία, με την προϋπόθεση ότι θα κλείσει η ΒΙΑΛ. Το βασικά θέματα παραμένουν, δηλαδή η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επαναπροωθήσεων, ώστε να αδειάσει το συντομότερο η Χίος. Ήδη σηκώσαμε υπέρμετρο βάρος. Επίσης τόνισα τη διαφωνία μου στο ζήτημα του Μερσινιδίου, όπου ήμουν κάθετα αντίθετος. Χρειάζεται χώρος κράτησης αλλά αυτό πρέπει να γίνει με υπάρχουσες δομές.

Πάντως σχέδιο της Κυβέρνησης στην πράξη δεν υπάρχει. Συνεχίζουν να σχεδιάζουν στο γόνατο και αυτό πρέπει να μας βρει απέναντι. Θέλουμε επιτέλους μια σοβαρή ανάλυση, αξιόπιστα στοιχεία που να επιτρέψουν την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ