19.11.2016 18:06

«Οι Χιώτες να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ε. ΚΚΕ ΧΙΟΥ

Για προβοκάτσιες και δολοφονικές επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή του ΚΚΕ με αφορμή τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στη Σούδα.

Το ΚΚΕ θέτει το ερώτημα, «γιατί οι δυνάμεις καταστολής δεν σταμάτησαν τους φασίστες, δεν απέτρεψαν τα επικίνδυνα γεγονότα» προσθέτοντας ότι : «Τα νέα αυτά επεισόδια αποκαλύπτουν και πάλι τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση, που με την πολιτική της κρατά εγκλωβισμένους αυτούς τους ανθρώπους στο νησί και τη χώρα, σε απαράδεκτες συνθήκες κράτησης.  Ευθύνες, που προκύπτουν από τις επίσημες συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ και την Τουρκία».

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Μπαλάφα σημειώνει ότι απλά επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να παραμείνει αμετακίνητη σε σχέση με την πολιτική που ασκεί μέχρι στιγμής και θέτει το ερώτημα «Αν είναι τυχαίο που τα επεισόδια εξελίχτηκαν μόλις μια μέρα μετά την άφιξη των υπόδικων Χρυσαυγιτών, Κασιδιάρη και Λαγού, στο νησί ;»

Τέλος το ΚΚΕ καλεί τους Χιώτες να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν μέσα από τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς την άμεση μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από το νησί και απεγκλωβισμός τους από τη χώρα, τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, το κλείσιμο της Σούδας και των hotspot, καθώς και αποκατάσταση των ζημιών με αποκλειστική κρατική ευθύνη και ευθύνη του Δήμου.

Τέλος καλεί τους Χιώτες «να απομονώσουν και να καταδικάσουν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και άλλων αντιδραστικών δυνάμεων, που εκμεταλλεύονται τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων - πρόσφυγες - για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο λαό μας, για να κρύψουν τους πραγματικούς υπαίτιους».

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ