14.11.2016 17:20

Παραδοχή του Υπουργείου ότι η ΒΙ.ΑΛ. λειτουργεί χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας

Επιβεβαιώνεται πλήρως το προ ημερών δημοσίευμα για τη λειτουργεία της ΒΙ.ΑΛ. χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας. Με απάντησή του στην ερώτηση του Ν. Μηταράκη ο Γιάννης Μουζάλας σημειώνει ότι το θέμα του πιστοποιητικού πυρασφάλειας είναι καθαρά τυπικό θέμα τονίζοντας ότι το hotspot διαθέτει εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα πυρόσβεσης για τη συντήρηση και επισκευή του οποίου μεριμνά το Υπουργείο Άμυνας μέσω συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος που υλοποιεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Τόσκας δεν απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα για ποιο λόγο επετράπη η λειτουργία του κέντρου κράτησης της ΒΙΑΛ από τη στιγμή που δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Όσον αφορά την προστασία των εργαζομένων στη Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει στην απάντηση του ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και πυροπροστασία σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών έχει καθοριστεί με διαταγή του Αρχηγείου Π.Σ. και ότι… εντός του μήνα αναμένεται η συμπλήρωση του υφιστάμενου σχεδίου Ασφαλείας με «σχέδιο εκκένωσης» σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών, ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

«Και σε αυτήν την περίπτωση επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει στο γόνατο. Άφησε κενά στα κρίσιμα ζητήματα της ασφάλειας του προσωπικού και τώρα έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Τα «σχέδια εκκένωσης» έπρεπε να είχαν εκπονηθεί από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του Κέντρου και το ζήτημα με την απουσία Πιστοποιητικού πυρασφάλειας είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό.

Φυσικά όταν εξετάζουμε τις νέες προτάσεις της Κυβέρνησης, βαρύνοντα λόγο στην αξιολόγηση πρέπει να διαδραματίσει η μέχρι στιγμής εμπειρία μας από την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης. Η οποία υπόσχεται πολλά και υλοποιεί ελάχιστα».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ