18.11.2016 15:31

Πείτε επιτέλους επακριβώς αυτά που λέμε

Εδώ και λίγη ώρα πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναπαραγάγουν ηχητικό απόσπασμα από το δημοσιογράφο του «πολίτη» Παντ. Φύκαρη στον «ΒΗΜΑ F.M.» επιχειρώντας να αποδώσουν άσκηση πίεσης από τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Αμύνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, με πρωτοβουλία τους, σε τοπικά Μέσα της Χίου.

Για την αποκατάσταση της πραγματικής διάστασης των γεγονότων διευκρινίζουμε ότι ο κ. Φύκαρης δεν εκπροσώπησε τον «π» στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Πληροφορήθηκε όσα ειπώθηκαν στις μεταξύ μας δημοσιογραφικές συσκέψεις αλλά όχι αυτολεξεί. Οι δυο υπουργοί δεν απαγόρευσαν τη μετάδοση καμίας είδησης. Μετέφεραν την άποψη ότι τα τοπικά Μέσα θα πρέπει να κρατούν χαμηλότερους τόνους και επιχείρησαν να τα πείσουν να ενστερνιστούν την κυβερνητική απόφαση για νέα δομή στο νησί, ειδάλλως η απόρριψη της από την τοπική κοινωνία θα διατηρήσει την κατάσταση ως έχει. Την ίδια άποψη καλλιεργούν συστηματικά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου. Ωστόσο καμία παρέμβαση επί του δημοσιογραφικού έργου έγινε, για αυτό άλλωστε και οι Χιώτες δημοσιογράφοι στα ρεπορτάζ τους από τη συνέντευξη δεν πείσθηκαν από τις κυβερνητικές απόψεις.

Επιχειρώντας υπερβολικές ερμηνείες σε ένα απόσπασμα δηλώσεων συνεχίζουμε να προβάλουμε το δέντρο, αντί του δάσους. Ως δημοσιογραφική ομάδα του «π» δεν διαπιστώνουμε καμία παρεμπόδιση του λειτουργήματος μας, μας καίει ότι κανείς δεν δίνει διάσταση στο πραγματικό πρόβλημα: σε ποιο βαθμό έχουν δεσμευτεί τα νησιά ώστε να είναι υποχρεωτική η παραμονή σ’ αυτά όλων των μεταναστών- προσφύγων που αποβιβάζονται και να δημιουργείται η καθημερινή κοινωνική τους αναστάτωση. Σ’ αυτό θα βοηθήσει κανείς, κυβέρνηση και Μέσα, να πέσει φως;

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ