20.11.2016 12:46

Τρεις λαλούν κι ο Μπαλάφας … χορεύει

Όταν ο προ ολίγον ωρών κυβερνητικός απεσταλμένος στη Χίο φεύγει με την εντύπωση ότι στο νησί μας υπάρχουν 2.000 πρόσφυγες, απ’ τους οποίους οι 1.000 μένουν σε ξενοδοχεία και ξενώνες, άπαντες αντιλαμβάνονται πλήρως ποια η σοβαρότητα αντιμετώπισης του θέματος.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Ε το πρωί της Κυριακής ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχτισε περίτεχνα την κυβερνητική προσπάθεια, για απόδοση ευθυνών στην εκρηκτική κατάσταση του προσφυγικού που επικρατεί στο νησί μας στην τοπική κοινωνία και βγήκε κι από πάνω γιατί η κυβέρνηση έχει πρόταση, την οποία απορρίπτει η Χίος!

Ο κ. Μπαλάφας ψευδώς δήλωσε ότι βάση της Συμφωνίας οι μετανάστες – πρόσφυγες πρέπει να μένουν για μικρό διάστημα στα νησιά, ενώ η κυβερνητική θέση είναι ότι δεν θα μετακινείται κανείς από αυτά, και επέσεισε πάλι τον κίνδυνο κατάρρευσης της Συμφωνίας εκ μέρους μας.

Σε 3-4 εβδομάδες

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει για την άμεση μεταφορά των μεταναστών που ζουν στη Σούδα υπό άθλιες συνθήκες, δίπλα στη θάλασσα, ο υφυπουργός συνέστησε να κάνουμε όλοι υπομονή 3-4 εβδομάδων, καθώς τόσο εκτιμά ότι χρειάζεται η κατασκευή του νέου hotspot στο ΧΑΔΑ. «Αν είχαν κινηθεί νωρίτερα οι Χιώτες, σήμερα δεν θα υπήρχε πρόβλημα», ανέφερε.

Από τα παραπάνω διακρίνεται ότι ακόμα και η πολιτική ηγεσία του καθόλα αρμόδιου Υπουργείου ούτε πραγματική εικόνα της διάστασης του προβλήματος διαθέτει, ούτε τη ρίζα του προβλήματος είναι διατεθειμένη να χτυπήσει, δηλαδή το παγχιακό αίτημα στο νησί να μην φυλακίζονται όσοι πρόσφυγες καταλήγουν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ