23.9.2014 15:54

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς

ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ 3ΗΣ ΕΒΑ ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά η 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Χίου, ένα πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θεσπίστηκε το 1991 και υποστηρίζεται από την Ε.Ε..

Στόχος τους προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθνική και κοινή Ευρωπαϊκή Κληρονομιά και η αναζήτηση μίας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας , όπως αυτή προκύπτει μέσα από την προβολή των ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού.

Κάθε χρόνο, κάθε χώρα επιλέγει ένα θέμα εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο χρόνος ως αναπόσπαστο στοιχείο της ύπαρξής μας είναι θέμα που έχει επιλεγεί για τη διετία 2013- 2014, με γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του χρόνου» και θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Την Παρασκευή, ημέρα αφιερωμένη στα σχολεία, η 3η ΕΒΑ θα πραγματοποιήσει δράσεις:

Στο Ναό της Παναγίας Κρήνας με θεματική ξενάγηση και τίτλο: «Η τοιχογραφία του Βίου- Καιρού στον ναό της Παναγίας Κρήνας»

Στο κτήριο περιοδικών εκθέσεων «Παλάτι Ιουστινιάνι» με τίτλο «Τα σημάδια του χρόνου: 35χρόνια ανασκαφών στο Κάστρο της Χίου».

Το 3ήμερο του εορτασμού των ΕΗΠΚ η είσοδος στα μουσεία αρμοδιότητας της Εφορίας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο ναός της Παναγίας Κρήνας είναι επίσκεψιμος τις καθημερινές (Τρίτη έως Σάββατο) από τις 08:00 έως τις 15:00. Κατ εξαίρεση στο πλαίσιο του εν λόγω εορτασμού θα είναι ανοιχτός και την Κυριακή 28/9 από τις 09:00 έως τις 14:00. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ