25.10.2016 13:47

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό ο Α. Μιχαηλίδης

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης  στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το προσφυγικό, η οποία προκλήθηκε από Επίκαιρη Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μουζάλα.

Στην τοποθέτησή του ο Ανδ. Μιχαηλίδης επεσήμανε τις βασικές αιτίες που καθιστούν τόσο πολύπλοκο το προσφυγικό ζήτημα και υπογράμμισε ότι η αντιμετώπισή του από την κυβέρνηση γίνεται κάτω από πολλαπλά δύσκολες συνθήκες (οικονομική κρίση, αποψίλωση δημόσιων υπηρεσιών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όγκος προσφυγικού ρεύματος).

Κατάδειξε, τέλος, την αντίφαση της ΝΔ η οποία  - εκτός του ότι κλείνει το μάτι σε ξενοφοβικές λογικές - εγκαλεί την κυβέρνηση τη στιγμή που σιωπά απέναντι στα αδελφά της κόμματα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τα οποία πρωτοστάτησαν στο κλείσιμο των συνόρων και σήμερα αρνούνται να αναλάβουν τα βάρη που τους αναλογούν στη διαχείριση του προσφυγικού (αποστολή ειδικών ασύλου, μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα). 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ