11.9.2014 17:06

Να επιστραφεί ως απαράδεκτο το ερωτηματολόγιο Φούχτελ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Για λεόντειες συμμαχίες αποικιοκρατικού τύπου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Χιακή Συμπολιτεία» με αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο εντεταλμένος της γερμανικής καγκελαρίας Χανς Φούχτελ στους δήμους.

Το πρώτο δισέλιδο εστιάζει στην «ταυτοποίηση» των δήμων: εάν ο δήμος είναι αγροτικός, τουριστικός, ορεινός κ.λπ., τα πλεονεκτήματα της περιοχής, το είδος των συλλόγων που υπάρχουν κ.ά. Στο επόμενο 6σέλιδο ζητείται να καταγραφεί το σύνολο των κατοίκων, κατηγοριοποιημένο σε ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού, έως και στοιχεία πληθυσμού ΑμεΑ, αστέγων, Ρομά και μεταναστών εκτός Ε.Ε.
 
Επίσης, ζητούνται στοιχεία για τις υποδομές του κάθε δήμου στους τομείς των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και, μεταξύ άλλων, της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Με βάση όλες τις παραπάνω πληροφορίες η «Χιακή Συμπολιτεία» ρωτά την Δημοτική Αρχή Χίου:

1.    Έλαβε ανάλογο ερωτηματολόγιο;

2.    Έχει την πρόθεση να αποστείλει στοιχεία για τον Δήμο Χίου στον εντεταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας;

Ως «Χιακή Συμπολιτεία», είμαστε πλήρως αντίθετοι στην με οποιονδήποτε τρόπο αποστολή στοιχείων και καλούμε την τοπική μας κοινωνία, τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας να καταδικάσουν ανάλογες ενέργειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Χιακή Συμπολιτεία». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ