4.11.2016 16:07

Σε σωστό δρόμο η απόφαση του Δ.Σ. Χίου για τα αιτήματα στο προσφυγικό

Η ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα αναφορικά με την υιοθέτηση των 9 μέτρων από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου που είχαν προταθεί στην πρόσφατη μεγάλη κινητοποίηση και την μεταφορά τους ως αιτήματα από την κυβέρνηση.

«Μετά  την  ολοκλήρωση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  της  26ης /10/2016 , εκφράζουμε  την ικανοποίηση  μας  για  την υιοθέτηση των  θέσεων μας από την πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου.  Ευχόμαστε, η  σχεδόν ομόφωνη, στήριξη της απαίτησης του λαού της Χίου για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις, να εμπνεύσει και να ομονοεί την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε με επιμονή και σκληρή δουλειά να παλέψει για να εφαρμοστούν οι θέσεις μας, τάχιστα. 

Ο  αγώνας μας, που είναι αγώνας του χιώτικου λαού και μόνο,  χωρίς εξαρτήσεις και σκοπιμότητες, είχε πλέον απήχηση και στο Δημοτικό  Συμβούλιο  Χίου. Εμείς θα συνεπικουρούμε, παρακολουθώντας στενά τις ενέργειες που θα γίνονται, αλλά και θα παρεμβαίνουμε, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα τα 9 σημεία των θέσεών μας, τη μόνη λύση για το νησί μας. 

Κύριοι βουλευτές, κ. Δήμαρχε ,κ. Αντιπεριφερειάρχη, ο λαός της Χίου σας ζητάει με μια φωνή: Να μην τον απογοητεύσετε. Για πρώτη φορά η ομόνοια και η ενότητα γέμισε  αισιοδοξία τον κάθε πολίτη της Χίου. Σεβαστείτε και τιμήστε το , με την δυναμική σας, πλέον, παρουσία» υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα στην ανακοίνωσή της, μη παραβλέποντας να χαρακτηρίσει θετικές και τις ενέργειες των κατοίκων του Βροντάδου να διαμαρτυρηθούν για την επαναλειτουργία του Μερσινιδίου.

«Χαιρετίζουμε  την άμεση και ειρηνική κινητοποίηση των κατοίκων του Βροντάδου  , αλλά   και  τις   νομικές  ενέργειες (ασφαλιστικά μέτρα)   του ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής Μερσινιδίου, και του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή των εργασιών στο σχεδιαζόμενο Κέντρο παραβατικών για ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Καλούμε όλους τους Χιώτες σε εγρήγορση. Ευχαριστούμε  τα ΜΜΕ για την αντικειμενική πληροφόρηση, βοηθώντας έτσι στην ορθή ανάδειξη των θέσεών μας», υπογραμμίζει σχετικά.

Τέλος, η Επιτροπή αφήνει αιχμές για την επιλογή του Μαν. Βουρνού και Δημ. Καράλη να μην στηρίξουν την απόφαση του Συλλόγου Ξενοδόχων Χίου να μην επιτρέπεται η ενοικίαση δωματίων σε Μ.Κ.Ο.

«Τελειώνοντας εφιστούμε την προσοχή όλων των αιρετών, στην εμπλοκή  των ΜΚΟ στην προσπάθεια δημιουργίας παράλληλων ανοικτών δομών, με την μακράς διάρκειας  ενοικίαση  ξενοδοχειακών  χώρων.

Προτρέπουμε   τον  δήμαρχο Χίου και τον αντιδήμαρχο τουρισμού, να συνταχθούν, και  εκείνοι, εμπράκτως με  τις  δηλώσεις - προτάσεις   των Συλλόγων ξενοδόχων  και  ενοικιαζόμενων δωματίων  Χίου.

Αναμένουμε την ουσιαστική συμπόρευση των  εκλεγμένων, με τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, της Αντιπεριφέρειας και της Παγχιακής Επιτροπής αγώνα , που εκφράζουν πλέον την συντριπτική πλειοψηφία της Χιακής Κοινωνίας" καταλήγει στη δήλωσή της η Επιτροπή Αγώνα για το προσφυγικό.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ