4.6.2014 13:34

Δεν έφυγαν με το καλό, θα φύγουν με το ζόρι

- ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΑΒΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Το μπελά τους θα βρουν και μάλιστα πολύ σύντομα οι πρώην ιδιοκτήτες των ακινήτων του αεροδρομίου που απαλλοτριώθηκαν για την επέκταση του διαδρόμου και παρά τις αποζημιώσεις που έχουν λάβει δεν έχουν παραχωρήσει τις ιδιοκτησίες τους.

Πρόκειται για 37 ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, που παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις δεν έχουν απομακρυνθεί από τις ιδιοκτησίες που αποτελούν δημόσια περιουσία πλέον.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι εδώ και καιρό αν και έχουν λάβει κανονικά τις αποζημιώσεις τους, κάποιοι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να παραμένουν στα δημόσια ακίνητα αρνούμενοι να τα εγκαταλείψουν, παρακωλύοντας την διαδικασία της επέκτασης.

Κτηματική και Νομικό Συμβούλιο

Την διαδικασία προώθησε ο βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος ερχόμενος σε επαφή με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και την Κ.Ε.Δ. αναζητώντας τρόπο για να δοθεί μόνιμη λύση στο θέμα και οι ιδιοκτήτες που έχουν αποζημιωθεί να αφήσουν τα ακίνητα τους. Η πρώτη κρούση έγινε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που αφού εξέτασε την κατάσταση με παρόντα μάλιστα και δικηγόρο του Δημοσίου, έδωσε πράσινο φως στην κινητοποίηση των υπηρεσιών.

Ακρόαση και πρόστιμα

Ο πίνακας των ιδιοκτητών που έχουν λάβει αποζημίωση και δεν έχουν υπογράψει τις παραχωρήσεις των ιδιοκτησιών τους είναι 37. Τα ονόματα αυτά έχει λάβει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που χωρίζει τη διαδικασία σε 2 στάδια.

1.      Άμεση κλήση σε ακρόαση (τις επόμενες ημέρες) από την Αστυνομία, των πρώην ιδιοκτητών για να εξηγηθούν οι λόγοι μη απομάκρυνσης τους και να υπογράψουν τις παραχωρήσεις.

2.      Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν στα αρμόδια όργανα, άμεση επιβολή οικονομικών προστίμων το ύψος των οποίων σύμφωνα με τον βουλευτή, θα είναι υπέρογκο ή και ισάξιο με το ποσό της αποζημίωσης που έλαβαν.

Από την διαδικασία δεν θα εξαιρεθούν οι διοικητικές και ποινικές διώξεις, καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διατηρεί τέτοιο δικαίωμα σε συνεργασία με τους νομικούς του ελληνικού Δημοσίου.

Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

«Το ελληνικό δημόσιο κατέβαλλε δίκαιες αποζημιώσεις στους πρώην ιδιοκτήτες των ακινήτων που συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο επέκτασης του αεροδρομίου «Όμηρος» της Χίου. Παράνομα και χωρίς προηγούμενο, αρκετό καιρό τώρα, 37αποζημιωθέντες αρνούνται να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτίρια, τη δημόσια πλέον περιουσία. Αυτό θα τελειώσει με την λύση που προκρίνει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι δικηγόροι του Δημοσίου ξεκινώντας από αύριο κιόλας την ενημέρωση σε όσους δεν έχουν απομακρυνθεί από τη δημόσια έκταση. Είναι μια εξέλιξη επιβεβλημένη που δεν αφήνει άλλα περιθώρια ελιγμών. Η ανάγκη να προχωρήσει το έργο είναι δεδομένη, οι πρώην ιδιοκτήτες έχουν λάβει τα χρήματά τους και εφόσον δεν συμμορφωθούν με την απόφαση το πρόβλημα για τους ίδιους θα είναι σημαντικό», τονίζει στον «π» ο βουλευτής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ