5.6.2014 15:38

Ευχαριστήριο με αιχμές

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΕΣΤΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΙΝΟΣ;

Τους εκατοντάδες Χιώτες που τίμησαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου Ρεστών ευχαριστούν οι κάτοικοι και οι φίλοι των Ρεστών μέσα από ανακοίνωσή τους.

Στο σχετικό κείμενο τα μέλη του Συλλόγου αφήνουν αιχμές για το κλείσιμο του Ναού ανήμερα της εορτής του σημειώνοντας: « Ζητούμε συγγνώμη από τους πολλούς προσκυνητές, χωρίς να είναι από υπαιτιότητα του συλλόγου, που προσπάθησαν να προσκυνήσουν αλλά βρήκαν κλειστές τις πόρτες της εκκλησίας. Η θέση του συλλόγου σε ό,τι αφορά το λυπηρό αυτό γεγονός, είναι ότι η αγκαλιά του Χριστού μας είναι πάντα ανοιχτή για όλους και χωρίς ωράριο», σημειώνουν οι ίδιοι.

Η τελευταία παράγραφος του Συλλόγου είναι αυτή που ουσιαστικά εγείρει και τα σημαντικά ερωτηματικά σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας, η οποία πλέον καλείται να πάρει θέση για το ποιος είναι πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Είναι δυνατόν η Εκκλησία να βάζει λουκέτο από το μεσημέρι και μετά ανήμερα της εορτής του Αγίου, όταν ως γνωστόν οι εορτάζοντες ναοί παραμένουν ανοιχτοί μέχρι αργά το βράδυ; Γνωρίζει το περιστατικό ο τοποτηρητής του Ι. Ναού π. Ι. Κοντός και αν ναι τότε ποιες ήταν οι ενέργειές του;  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ