9.12.2013 16:57

Αδειάζει τον Στουρνάρα η Liberation για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

«Αδειάζει» τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα η γαλλική "Liberation" μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη φερόμενη δήλωσή του ότι θα καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά καθώς ο δημοσιογράφος που του πήρε την συνέντευξη, διευκρινίζει στο μπλογκ του ότι ο ίδιος κατάλαβε πολύ καλά και δεν χάθηκε στη... μετάφραση, όπως υποστηρίζει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Η τοποθέτηση του κύριου Στουρνάρα ταρακούνησε την ελληνική ηγεσία, όπως σχολιάζει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Γάλλος δημοσιογράφος, Ζαν Κατρεμέρ και προσθέτει πως για το λόγο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση. Ο Ζαν Κατρεμέρ παραθέτει μάλιστα την επίμαχη ανακοίνωση με υποσημείωση γραμμένη στην ελληνική γλώσσα:

« Η συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα «Liberation» δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος».

Ακολούθησε η διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ουδέποτε είπε ο κ. Στουρνάρας κάτι τέτοιο στην αριστερή εφημερίδα.

Στο μπλογκ του, ο Γάλλος δημοσιογράφος επιμένει ότι δεν κατάλαβε λάθος από τις δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών.

Στην πραγματικότητα, επισημαίνει, ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποίησε παραδείγματα με φορολογικές εξαιρέσεις στα οποία συμπεριέλαβε και τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

"Είναι προφανές για μένα ότι δεν το ανέφερε στην τύχη", γράφει ο Κατρεμέρ. " Ο υπουργός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα άλλο παράδειγμα. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ήταν προφανές ότι αυτό ήταν πρόβλημα γι' αυτόν", υποστηρίζει ο Γάλλος δημοσιογράφος. Σημειώνει επίσης ότι επικοινώνησε με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δυο φορές αλλά απάντηση δεν πήρε. Οπότε θεώρησε ότι δεν τίθεται θέμα διάψευσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ