11.12.2013 15:52

Αφήνει την Πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει το τοπίο

Χώρο και χρόνο στην υπό διαμόρφωση δημοτική πρωτοβουλία είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ολομέλεια των μελών του, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, παρουσία του υπεύθυνου για το Βόρειο Αιγαίο, Ιούλιου Συναδινού, συμφωνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί και να στηρίξει τις διεργασίες που κυοφορούνται στο υπό διαμόρφωση δημοτικό σχήμα, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν στις 18 Δεκεμβρίου σε νέα συνάντηση των ιδρυτικών μελών του.

Εκεί, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποφασιστεί η μετατροπή της πρωτοβουλίας σε δημοτικό σχήμα ακόμα κι αν δεν έχει εντοπιστεί ο επικεφαλής.

Το συγκεκριμένο αγκάθι συνεχίζει να προβληματίζει τα στελέχη. Από πολλούς, με κύριο εκφραστή το Δημ. Αθανασόπουλο, εκφράζεται η άποψη ότι δεν θα πρέπει να πιεστούν καταστάσεις ώσπου να λυθεί το θέμα του επικεφαλής, με τα χαρακτηριστικά μιας ανένταχτης προσωπικότητας. Από άλλους, με βασικό εκφραστή της ιδέας το Γ. Καλογερά, τονίζεται ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η κατάληξη μιας καθαρά κομματικής υποψηφιότητας για να σηματοδοτεί καθαρά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άγχος για την έλλειψη χρόνου μετρίασαν οι εξελίξεις στη γειτονική Μυτιλήνη. Από τη βάση μιας ανάλογης εκεί δημοτικής πρωτοβουλίας πολιτών προκρίθηκε η υποψηφιότητα του κ. Γεωργούλα. Κάπως έτσι ελπίζουν και τα τοπικά στελέχη ότι θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση στη Χίο.
«Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα υπάρξουν διαθεσιμότητες σε όλα τα επίπεδα. Δεν επιθυμούμε την ποδηγέτηση των διαδικασιών. Θα στηρίξουμε μια δημοτική κίνηση με καθαρά αντιμνημονιακά και αντικαλλικρατικά χαρακτηριστικά», μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας η γραμματέας, Β. Μιχαλοπούλου.

Η αντιστοίχηση

Την αγχόνη του χρόνου απομάκρυνε και η εισήγηση του παριστάμενου Αν. Κοτσακά. Με τη σειρά του υπογράμμισε ότι ευθύνη της κομματικής οργάνωσης είναι να εντοπίσει το πρόσωπο και το σχήμα που θα αντιστοιχήσει και δημοτικά το 30% της κοινωνίας της Χίου που εκφράζεται σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ. «Το καλό πράγμα αργεί να έρθει», ανέφερε, ορίζοντας στρατηγική δεύτερου γύρου για τη δημοτική πρωτοβουλία που θα επιλέξει να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χατζηδιαμαντής

Οι πληροφορίες φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ να καταλήγει στην υποψηφιότητα του Αν. Χατζηδιαμαντή για τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη, πρόσωπο το οποίο δείχνει να προτιμά και ο μεγαλύτερος αριθμός στελεχών της Χίου.
Για να δοθεί μάχη και για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει οικονομία δυνάμεων, προκειμένου να στελεχωθεί με αξιόλογο προσωπικό και το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Χίου.

Διπλή καμπάνια

Από την αρχή της επόμενης εβδομάδας μέχρι και το τέλος των εορτών η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει την παρουσία της σε διπλή καμπάνια. «Σώστε το σπίτι σας» θα είναι η πρώτη, με έμφαση στους κινδύνους των πλειστηριασμών και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και «Θέρμανση για όλους», με αναφορά στο φλέγον θέμα της διασφάλισης θέρμανσης σε όλα τα νοικοκυριά.
 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ