7.3.2017 20:49

Αναπτυξιακό αντιστάθμισμα στην προσφυγική κρίση ζήτησε ο Μ. Βουρνούς

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Σε επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, καλεσμένος του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, βρίσκεται σήμερα ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς.

Την ελληνική αποστολή συμπληρώνουν οι δήμαρχοι Λέσβου, Κω, Σάμου και Λέρου, στο πλαίσιο των κοινών πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει οι δήμαρχοι των 5 νησιών που πλήττονται άμεσα από τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Οι 5 δήμαρχοι συμμετείχαν σε σειρά συναντήσεων με τη συμμετοχή του κ. Αβραμόπουλου, του συντονιστή της Ε.Ε για την τήρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας κ. Maarten Verwey και εκπροσώπων του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη.

Εκτός προγράμματος παρέμβαση Γιούνκερ

Στη συζήτηση που είχαν με τον κ. Αβραμόπουλο, παρενέβη εκτός προγράμματος ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος συνομίλησε για ώρα με τους 5 δημάρχους.

Στην παρέμβαση του, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τα νησιά και σημείωσε ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα ανέδειξε την ανάγκη επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των ευρωπαϊκών αρχών με τις απομακρυσμένες νησιωτικές κοινωνίες της Ευρώπης.

Ο κ. Βουρνούς επανέλαβε ότι οι ειδικές ευρωπαϊκές πολιτικές για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που εφαρμόζονται σήμερα στα Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πρέπει να έχουν ένα αναπτυξιακό αντιστάθμισμα, μιας και το βάρος που έχουν σηκώσει οι περιοχές αυτές είναι ιδιαίτερα μεγάλο, δυσανάλογο των δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνίών. Τέλος, ο δήμαρχος Χίου σημείωση ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες που κατοικούν στα νησιά να αισθανθούν ότι δεν συμμετέχουν μονάχα στη διαχείριση των προβλημάτων της Ε.Ε αλλά ότι απολαμβάνουν ισότιμα και τα προνόμια και τα οφέλη που απορρέουν από τη λειτουργία της Ένωσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ