15.11.2013 17:30

Ενιαίο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για το Αιγαίο

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η Γ.Γ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ

Την ενεργοποίηση του ξεχασμένου από την ελληνική πολιτεία Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής αποφάσισε έστω και καθυστερημένη η Γενική Γραμματεία Αιγαίου που κατόπιν εορτής ζητάει από τους Δήμους της Περιφέρειας να συντάξουν υπόμνημα με τους στρατηγικούς στόχους και τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις του κάθε νησιού.

Το έγγραφο της Γραμματείας

Όπως ενημερώνει τον Δήμαρχο Χίου με έγγραφό του ο Γ.Γ. Αιγαίου Ν. Ζωίδης  η Γραμματεία προσφάτως ανέλαβε τον συντονισμό της εκπόνησης και υλοποίησης ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο προωθώντας σε αυτά τα πλαίσια στη θέσπιση ρήτρας νησιωτικότητας αλλά και τη σύσταση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής.

"Η υιοθέτηση συγκεκριμένων και ιεραρχημένων στρατηγικών στόχων, ειδικά για τον νησιωτικό χώρο αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας και προοπτικής" σημειώνει προς τον Π. Λαμπρινούδη ο κ. Ζωίδης καλώντας τον παράλληλα μέχρις τις 29 Νοεμβρίου να καταθέσει στη Γ.Γ. Αιγαίου τους στρατηγικούς στόχους και τις κύριες αναπτυξιακές κατευθύνσεις της Χίου.

Τι είναι το ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.

Το Συμβούλιο Νησιωτικής πολιτιής λειτουργεί στο πλαίσιο της Γενικής Γραμ­ματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουρ­γείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού.

Το ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ. γνωμοδοτεί κυρίως:

α) για τις βασικές αρχές χάραξης πολιτικών στους διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών και

β) για τη σχεδίαση και υλοποίηση των νησιωτικών πο­λιτικών.

Το ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ. συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές κατ' έτος σε τόπο, χρόνο και με ημερήσια διάταξη, που καθορίζονται με την πρόσκληση του Προέδρου του, ενώ  για τη συμμετοχή τους τα μέλη δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε αποζημίωση, οι δε δαπάνες μετακίνησης και διαμονής των μελών του ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ. βαρύνουν τους προϋπολογισμούς των φορέων προέ­λευσής τους.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ