16.12.2013 13:22

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικές δομές

Η καθυστέρηση στην υπογραφή συμβάσεων της Ε.Ε.Τ.Α.Α. με τους εργαζόμενους των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κ.Η.Φ.Η. έχει αφήσει στον αέρα 39 εργαζόμενους του πρώτου προγράμματος στο νησί μας και 4 του δεύτερου.
Το θέμα επαναφέρει στη Βουλή ερώτηση 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Αγ. Καλογερή, Σ. Σακοράφα, Ι. Ζερδελής και Δημ. Στρατούλης).                
«Από το 2011 οι εργαζόμενοι βρίσκονται όμηροι των συνεχών ανανεώσεων των συμβάσεών τους. Ζουν καθημερινά με την αβεβαιότητα της εργασίας και πληρωμής τους. Δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους ενώ οι ίδιοι καταβάλλουν προσπάθειες για να ανταποκριθούν στο δύσκολο αυτό έργο τους, μετακινούμενοι συχνά με ίδια έξοδα για να εξυπηρετήσουν και τις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν απλήρωτοι», αναφέρουν οι βουλευτές και ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας:
1.   Πότε σκοπεύει η Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε. να υπογράψει συμβάσεις με τους εργαζόμενους στα παραπάνω προγράμματα και πότε θα δώσει στους εργαζόμενους τα χρήματα που τους οφείλει;
2.   Ποιός είναι ακριβώς ο σχεδιασμός των Υπουργείων για τη διατήρηση και εύρυθμη λειτουργία των Κ.Η.Φ.Η;
3.   Τι μέτρα θα πάρουν για να γίνει το «Βοήθεια στο σπίτι» μόνιμη και σταθερή δομή πρόνοιας όπως ζητούν Δήμοι και εργαζόμενοι;
4.   Από τι θα αντικατασταθούν τα ΚΗΦΗ και το «Βοήθεια στο σπίτι» όταν λήξουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ το 2013;

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ