16.7.2014 13:07

Εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα

Μέχρι και 40% εξοικονόμηση ενέργειας επιδιώκει η Περιφέρεια, που αλλάζει τα φωτιστικά σώματα σε κεντρικούς κόμβους του νησιού

Ένα  πρωτοπόρο αλλά και στρατηγικής σημασίας εγχείρημα ετοιμάζεται να δημοπρατήσει στις 5 Αυγούστου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ενεργείν» στο οποίο εντάχθηκε μαζί με τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης αλλά και την Κύπρο.

Από τις Συνολικά 600.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο Βόρειο Αιγαίου, η Χίος κρατάει πιστώσεις 200.000 ευρώ.

Το έργο

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας στόχος είναι η αντικατάσταση των λαμπτήρων σε κόμβους που μέχρι πρότινος στοίχιζαν πολλά στον δημόσιο κορβανά.

Συγκεκριμένα οι συμβατικοί λαμπτήρες θα αντικατασταθούν με Led μακράς διάρκειας ζωής με αποτέλεσμα το κόστος να μειωθεί κατά 1/3.

Τα σημεία επέμβασης είναι οι κόμβοι Καρφά και Αγίας Ερμιόνης ενώ 19 ανάλογα φωτιστικά σώματα θα τοποθετηθούν στις Καρυές.

Παράλληλα με πιστώσεις του ίδιου έργου θα αντικατασταθεί το χρόνιο πρόβλημα της ψύξης και της θέρμανσης στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου που τα 3 τελευταία χρόνια εξαιτίας της βλάβης 2 αντλιών παρέμενε το χειμώνα κρύο και το καλοκαίρι ζεστό. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ