23.12.2013 14:16

«Φορτωμένο» το διήμερο των Χριστουγέννων στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Στο πέλαγος του ξεφαντώματος της προκυμαίας, εν όψει Χριστουγέννων το Odyssey Wine Bar, το νέο καλλιτεχνικό, ίσως και μοναδικό, στέκι, καταθέτει τη δική του πρόταση για το διήμερο της παραμονής και της εορτής των Χριστουγέννων, βασισμένης στη γνήσια παραδοσιακή μουσική, αλλά και στη θεατρική έκφραση.
Έτσι φιλοξενείται και για τις δύο μέρες ο γνωστός καλλιτέχνης  Γιάννης Καπετανάκης, μετά από απαίτηση πολλών φίλων, συντοπιτών και θαμώνων του χώρου, ο οποίος σε ένα πρόγραμμα που θα ξεκινά στις 21.30 θα αποδώσει με τη φωνή και τη λύρα του αγαπημένα ακούσματα, σε «ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Παίζει με την ψυχή και τη φαντασία του πέρα από τα
όρια της στενής παράδοσης του οργάνου», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Και Θέατρο

Θα προηγηθεί και πιο συγκεκριμένα στις 20.00, η θεατρική απόδοση του γνωστού μυθιστορήματος του Γ. Μακριδάκη «Ήλιος με δόντια», από το Βασίλη Βασιλάκη, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει και αποδώσει με το Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, το άλλο μυθιστόρημα του χιώτη συγγραφέα «Ενάμισης τενεκές». 
«Πρόκειται για μια χειμαρρώδη συνειρμική αφήγηση ζωής, από ένα άνθρωπο-παράπλευρη απώλεια ενός ιστορικού πολεμικού δυστυχήματος, ο φάκελος του οποίου δεν άνοιξε ποτέ», επισημαίνει το Odyssey Wine Bar, στο facebook, σε «μια άκρως προσωπική υπόθεση».
Τη διασκευή-ερμηνεία-σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο καλλιτέχνης, ενώ συνεργάζονται στην επεξεργασία video, οι Κορνέζος Ανέστης και  Ειρήνη Κουνάδη και στα κοστούμια η Πωλίνα Στοφόρου.
Η παραγωγή, μετά από τη χριστουγεννιάτικη πρεμιέρα στη Χίο, μεταφέρεται σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.
 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ