23.12.2013 14:19

Η Χορωδία Χίου τραγουδά τον Ευεργετισμό

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ Σ’ «ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Με μότο τη ρήση του Σεφέρη «Εγώ  είμαι ο  τόπος σου, ίσως  να μην είμαι κανείς, αλλά μπορώ να γίνω αυτό που θέλεις», η Χορωδία Χίου προχωρά και υλοποιεί τη νέα της δουλειά αφιερωμένη σ’ «αυτούς που είχαν οικογένεια την πατρίδα», τους εθνικούς ευεργέτες δηλαδή, εστιάζοντας κυρίως στους Χιώτες της ελληνικής διασποράς του 19ου αιώνα.
Έτσι το προσεχές Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 20.00, στην αίθουσα Θεάτρου του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, θα εκτυλιχθεί μια ιδιαίτερη εκδήλωση-αφιέρωμα, στο πανηγυρικό και εορταστικό κλίμα των ημερών, αλλά και με αναφορές στη ζωή και το έργο μεγάλων ανδρών (και γυναικών), των οποίων γνώμονας ήταν η ευημερία και η πρόοδος της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Χίου.
Το θέμα θα παρουσιάσει ο ιστορικός - ερευνητής Μιχάλης Βαρλάς, από το επιστημονικό-στελεχιακό δυναμικό του  Ιδρύματος Μείζονος  Ελληνισμού, Χιώτης επιστήμονας με διακρίσεις και αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδας,.
Η προσέγγιση θα στηρίζεται σε ατομικές περιπτώσεις, μικρές ιστορίες
και κείμενα , που θα αποτυπώνουν  μαζί με εικόνες και τραγούδια  την
εικόνα της Χιακής  Διασποράς  κατά εποχές και τόπους.
«Σκοπός της εκδήλωσης είναι να στήσει ξανά μπροστά μας τα πορτραίτα, τις αξίες, τα όνειρα και τα έργα όλων εκείνων  που είχαν για οικογένεια την πατρίδα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Σχήματος, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, κάθε θεματική εργασία που αναλαμβάνει, τη διεκπεραιώνει άρτια καλλιτεχνικά και μουσικά, υπό την καθοδήγηση του μουσικού της καθοδηγητή, του συνθέτη-δημιουργού Γιώργου Παυλάκου και της μαέστρου-φιλολόγου Εελευθερίας Λυκοπάντη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ