10.12.2013 11:18

Η όψιμη ευαισθησία των αρχόντων για τα νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Άμεσες ευθύνες στους ΟΤΑ και στο Δήμο Χίου επιρρίπτει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το θέμα της πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε όσους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι επί 3,5 χρόνια ο Δήμος Χίου δεν έβγαλε άχνα μπ[ορστά στην πολιτική λιτότητας που εφαμρόστηκε, ενώ έρχεται σήμερα να παίξει το ρόλο του κοινωνικού παρόχου... 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου υπογραμμίζει: 

"Στην αρχή του πιο σκληρού κοινωνικού χειμώνα εδώ και πολλές δεκαετίες,
'Όταν ο καιρός είναι σύμμαχος της εξουσίας στην εξουθένωση της μεγάλης δοκιμαζόμενης πλειοψηφίας,
Το όψιμο ενδιαφέρον των ανθρώπων της κυβέρνησης για τα πιο ανήμπορα τμήματα της κοινωνίας μας περισσεύει. Η  ίδια κυβέρνηση που ολοκληρώνει την κοινωνική ερήμωση έρχεται με αποφάσεις φιλανθρωπίας να δώσει σαν χάρη εξ ουρανού(!) κάποια, ανεπαρκή βεβαίως, βοήθεια σε εκατομμύρια νοικοκυριά που αδυνατούν να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτοί που τσακίζουν την κοινωνική πλειοψηφία έρχονται να την ανακουφίσουν. Και το "πουλάνε" σαν κοινωνική πολιτική!
Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι και ο Δήμος Χίου, ο εντελώς σιωπηλός σε όλα όσα συντελέσθηκαν επί τριάμισι χρόνια, ο συνένοχος με την ανοχή του και τις παρόμοιες με των κυβερνήσεων λογικές, ο Δήμος Χίου που την υποστήριξη δοκιμαζομένων συμπολιτών μας μέσω δημοτικών δομών την εμφανίζει σαν προσωπική  χάρη σε κάθε βήμα, θεωρεί  ότι βρήκε μια ακόμη  ευκαιρία. Ο Δήμος Χίου λοιπόν εκμεταλλεύεται την προεκλογική βοήθεια-εξαγγελία της κεντρικής κυβέρνησης και εμφανίζει  την απόφαση που  η κυβέρνηση εξήγγειλε για διευκολύνσεις και εκπτώσεις στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ σαν δικιά του κοινωνική προσφορά (Σχετικό Δελτίο Τύπου της 4/12).
Επειδή αυτή η απόφαση της κυβέρνησης που πάρθηκε κάτω από τον φόβο του κοινωνικού θυμού της δοκιμαζόμενης πλειοψηφίας είναι μεν ανεπαρκέστατη αλλά καλύτερη από το τίποτα, πρέπει να υλοποιηθεί με διαφάνεια και συμμετοχή των συλλογικών φορέων αλληλεγγύης ώστε να μην χρησιμοποιείται σαν ένα ακόμη κατόρθωμα της δημοτικής παράταξης του δημάρχου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στις αντίστοιχες υπηρεσίες και όχι στο γραφείο του Δημάρχου όπως συμβαίνει σε πλείστες ανάγκες που αποτελούν μηχανισμό πελατειακής πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην πρότασή του και θα αγωνίζεται μαζί με τους πολίτες που δοκιμάζονται, για δωρεάν παροχή 300 Kw μηνιαία-1200Kw  την τετραμηνία- και κοινωνικό τιμολόγιο για την επιπλέον κατανάλωση στα εκατομμύρια νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την κρίση.

Οι ανάγκες πάνω από τα κέρδη των εταιρειών, η αλληλεγγύη απάντηση στην εκμετάλλευση της κρίσης από την κυβέρνηση και τους τοπικούς άρχοντες" 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ