22.11.2013 11:40

Η θηλυκή δύναμη της γκαλερί The Breeder

ΝΑΝΤΙΑ ΓΕΡΑΖΟΥΝΗ

Η Ν. Γεραζούνη, η μικρή κόρη του δερματολόγου  Σ. Γεραζούνη, διαπρέπει ως Gallery Director  στην Αθήνα κι έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο περιοδικό Madame Figaro. Μεγάλωσε στη Χίο και σπούδασε Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτισμό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στο Λονδίνο ως gallery coordinator στην γκαλερί Stuart Shave/ Modern Art, ενώ το 2008 επέστρεψε στην Αθήνα αναλαμβάνοντας τη θέση της Gallery Director στην Τhe Breeder -την πιο avantgarde γκαλερί της πόλης με σημαντική παρουσία και στο εξωτερικό. Η Νάντια ανήκει σε εκείνη την ευλογημένη κάστα των “Power 30s”, που καταφέρνουν σε μικρή ηλικία να κάνουν την αγάπη τους επάγγελμα, ταξιδεύει συχνά, ξεχωρίζει για το στιλ της, ενώ σε ένα παράλληλο σύμπαν θα έτρωγε μόνο θαλασσινά. Η τέχνη για εκείνη είναι ένας τρόπος διαφυγής από την καθημερινότητα, και τόσο βασική στη ζωή μας, όσο και η ίδια η αναπνοή.

Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;
Μερικά πράγματα στην ζωή σε επιλέγουν και από την στιγμή που ασχολήθηκα με τον χώρο της τέχνης συνειδητοποίησα ότι ήμουν γεννημένη για αυτό.

Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;
Χρησιμοποιώ το ντύσιμο ως όπλο για να τονώσω το ηθικό μου. Ντύσου αυτό που είσαι ή θέλεις να είσαι, αλλά καλού κακού κοιτάξου και στον καθρέφτη φεύγοντας από το σπίτι.

Ξυπνάς εύκολα το πρωί;
Ναι, συνήθως λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι μου.

Σε φοβίζει το πέρασμα του χρόνου;
Θα έλεγα ότι με γοητεύει. Βλέποντας προσωπικότητες σαν την Iris Apfel και την Jacky O'Shaughnessy ανυπομονώ να γίνω μία καλοντυμένη, εκκεντρική ηλικιωμένη κυρία.

Τι αγαπάς και τι μισείς στην πόλη σου;
Αγαπάω την Αθήνα και ειδικά το κέντρο της, αλλά αυτό που μισώ είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν μπορώ να είμαι περήφανη για αυτό.

Οικογένεια και καριέρα μπορούν να ισορροπήσουν;
Δεν ξέρω, αλλά συχνά χρειάζονται και τα δύο για να ισορροπήσει κάποιος ως προσωπικότητα.

Τι σου έμαθε η οικονομική κρίση;
Μου υπενθύμισε ότι το χρήμα δεν είναι προϋπόθεση της ευτυχίας και η απόλαυση δεν χρειάζεται να είναι αλληλένδετη με αυτό. Ένα ωραίο σπιτικό τραπέζι με φίλους, μια βόλτα στην παραλία, μια επίσκεψη σε γκαλερί ή μουσείο είναι μερικές από τις πολλές εναλλακτικές για δωρεάν ή οικονομική διασκέδαση, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη παρέα και διάθεση.
Ποιες γυναίκες είναι το πρότυπό σου;
Μία γυναίκα που θαυμάζω είναι η VanessaCarlos που στα 30 της έχει ήδη ιδρύσει την ανερχόμενη γκαλεριCarlos/Ishiwaka στο Λονδίνο και έχει ανακαλύψει τον συχνά αποκαλούμενο από τον τύπο «νέο Basquiat», OscarMurillo. Παράλληλα η Vanessa μετράει 10 χρόνια έγγαμου βίου και είναι «μητέρα» δύο πανέμορφων σκύλων. Με εμπνέει να έχω ως πρότυπα ανθρώπους της γενιάς μου και ακόμα περισσότερο του κύκλου μου.

Το συμπέρασμά σου για τη σχέση μάνας-κόρης;
Μεγαλώνοντας πιστεύω όλο και περισσότερο ότι εφόσον αφήσει χώρο η μία στην άλλη να αναπνέει, μπορεί να γίνουν πολύ καλές φίλες.

Μια πολυτέλεια που απολαμβάνεις.
Τα όστρακα και κάθε είδους θαλασσινά

Ένα μυστικό ομορφιάς που λειτουργεί;
Σπιτική απολέπιση σώματος με μέλι και χοντρό αλάτι.

Ποια αρετή εκτιμάς περισσότερο στους ανθρώπους;
Τη συνέπεια, την τιμιότητα, την ειλικρίνεια –και με στεναχωρεί που από αυτονόητες έχουν γίνει πλέον αξίες δυσεύρετες.
Τι σημαίνει για εσένα ευτυχία;
Μια άδεια παραλία, μια μάσκα και ένα μαχαίρι για να βγάζω αχινούς και πεταλίδες.
Μια στιγμή της ζωής σου που σε καθόρισε;
Όταν ήρθε η στιγμή να επιλέξω αν θα γυρίσω στην Ελλάδα ή θα μείνω στο Λονδίνο. Η απόφαση μου να γυρίσω με δικαίωσε καθώς σηματοδότησε και την συνεργασία μου με την γκαλερί TheBreeder.
Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες;
Ότι υποτιμούν τον εαυτό τους.
Και το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει μια γυναίκα;
Τι σημασία έχει εάν είναι γυναίκα ή άντρας, το πιο σημαντικό όπλο που έχει ο κάθε άνθρωπος είναι η προσωπικότητά του.
Τι αποτύπωμα επιδιώκεις να αφήνεις στο πέρασμά σου;
Δεν με ενδιαφέρει να αφήσω αποτύπωμα. Με ενδιαφέρει να αφήσω ένα ουσιαστικό και ειλικρινές κομμάτι του εαύτο μου στις σχέσεις με τους γύρω μου.

Πώς θα ήθελες να σε χαρακτηρίζουν οι άλλοι;
Ένα από τα βασικά πράγματα που έμαθα μεγαλώνοντας είναι να αυτοπροσδιορίζομαι και όχι να ετεροπροσδιορίζομαι.
Τι συμβουλή θα έδινες σε μια νέα γυναίκα που (ξανά)ξεκινά τώρα την πορεία της στο στίβο της ζωής;
Η ζωή δεν είναι στίβος, δεν είναι συνεχόμενοι κύκλοι σε ένα ταρτάν 400 μέτρων. Μοιάζει περισσότερο με ανώμαλο δρόμο και εκεί χρειάζεται να είσαι ευέλικτος, ευφάνταστος και να φοράς καλά παπούτσια.
Γιατί αισθάνεσαι ότιδημιουργείς;
Γιατί αναπνέει ο άνθρωπος;

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ