20.11.2013 13:37

Καλλικράτης στο Λιμενικό με θύμα τα Καρδάμυλα;

Εν αμφιβόλω τίθεται η συνέχιση της λειτουργίας του λιμενικού σταθμού Καρδαμύλων, που σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια θα είναι ανάμεσα στους σταθμούς που θα καταργηθούν ελέω  εφαρμογής προγράμματος ενσωμάτωσης στο Λιμενικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή σχεδίου «Καλλικράτη» στο Λιμενικό Σώμα με  συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών σε ποσοστό που φτάνει το 30% σε όλη τη χώρα και γενικός στόχος είναι να διατηρηθεί μια κεντρική λιμενική αρχή ανά νομό με εξαίρεση δυο-τρεις περιοχές.

Όπως αναφέρεται, στον σχεδιασμό περιλαμβάνονταν αλλαγές όπως κατάργηση λιμενικών σταθμών, ενσωμάτωση υπολιμεναρχείων σε λιμεναρχεία κ.ά.

Σύμφωνα με το «Βήμα» ο σκοπός είναι, το Λιμενικό να μπορεί να ανταποκριθεί στις καινούργιες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει όπως η πίεση των μεταναστευτικών ροών από ανατολικά αλλά και νότια, οι νέες μορφές εγκληματικότητας κτλ. Επιπλέον να υπάρξει ενοποίηση των δράσεων και η βελτίωση του επιπέδου αποδοτικότητας και παραγωγικότητας του προσωπικού και η μείωση των λειτουργικών δαπανών. Ακόμη να γίνεται καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά άμεσα.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, ο αρχικός σχεδιασμός που στηρίζονταν σε μετρήσεις κίνησης, λειτουργίας κ.λπ. έθετε στο κόκκινο τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού των Καρδαμύλων ενώ άφηνε ανέπαφα εκείνους στα Μεστά, τις Οινούσσες, και τα Ψαρά. Ωστόσο όλα αναμένεται να γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ