29.6.2015 17:46

"Το μέλλον της Χίου και της χώρας είναι εντός ευρώ"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Υπέρ της συνέχισης της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας τάσσονται ο Δήμαρχος Χίου, Μ. Βουρνούς όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης που το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκαν με τον  Ν. Μηταράκη στα πλαίσια πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο βουλευτής εν όψει του δημοψηφίσματος.

«Μια περήφανη χώρα ούτε εκβιάζεται, αλλά ούτε εκβιάζει. Καταφέραμε με μεγάλες θυσίες να παραμείνουμε στο στενό πυρήνα της Ευρωζώνης. Βρεθήκαμε σήμερα να έχουμε μία πολή κακή συμφωνία μπροστά μας. Όμως αυτή η κακή συμφωνία είναι καλύτερη από τον κίνδυνο να βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης, από τον κίνδυνο να χάσουμε αυτό που εδώ και δεκαετίες πέτυχε ο Ελληνικός λαός. Ανήκοντας στη Δύση, βελτίωσε σημαντικά το βιοτικό του επίπεδο.Αυτό προσπαθούμε σήμερα να προστατέψουμε. Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι μένουμε Ευρώπη.", δήλωσε ο Ν. Μηταράκης σημειώνοντας ότι αυτό είναι και το διακύβευμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Υπέρμαχος τους ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρα μας, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης λέγοντας στον «π» : «Για την Ελλάδα είναι μονόδρομος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της και η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτές τις ώρες απαιτείται ενότητα, ομοψυχία και σωφροσύνη. Θεωρώ ότι ο καθένας από μας γνωρίζει προς τα πού πρέπει να στραφεί για να αποφευχθούν οι ολέθριες συνέπειες».

Στην ιστορικότητα των στιγμών που ζούμε στάθηκε ο δήμαρχος Χίου σημειώνοντας με νόημα «Χρειάζεται να είμαστε τουλάχιστο ψύχραιμοι και νηφάλιοι γιατί οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτοφανείς. Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα για τους Έλληνες είτε εντός είτε εκτός ευρώ. Ο λαός μας πρέπει να δείξει ωριμότητα, αποφεύγοντας τις ακρότητες. Τι δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι προτιμότερο να τις αντιμετωπίσουμε μέσα στην Ευρώπη κι όχι έξω από αυτήν.»

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ