10.12.2013 11:10

Ο Δήμος οφείλει να τιμήσει τον Κ. Περρίκο

Επιστολή με την οποία διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους στήριξε το όνομα του Κ. Περρίκου σε μια σειρά από τιμητικές ως προς την προσωπικότητά του ενέργειες, απέστειλε η αντιδήμαρχος Ιωνίας Αθ. Θλιβήτου.
Σε αυτήν αναφέρει:

«Μετά τα δημοσιεύματα στον τύπο, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου, να τιμήσει τον ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟ, ως εισηγήτρια του θέματος, αλλά και ως Καλλιμασιώτισσα, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα εξής:
• Η τιμή στον αγωνιστή της εθνικής αντίστασης και οραματιστή της ενωμένης Ευρώπης είναι μια ιστορική απόφαση, την οποία ο Δήμος Χίου οφείλει στο εκλεκτό τέκνο του.
• Την πρωτεύουσα σημασία για την πρόταση, που ψήφισε το Δ.Σ. έχει η ομόφωνη τιμή στον ήρωα κι όχι η αναφορά στους διεκδικητές της πατρότητας αυτής της απόδοσης τιμής.
• Η πρόταση για έκδοση βιβλίου δεν αφορά τη δράση του Κώστα Περρίκου μόνο ως Αεροπόρου, αλλά τη συνολική του προσφορά και τις ιδέες του, όπως αποτυπώνονται στα τελευταία του λόγια, ιερή παρακαταθήκη για τον σύγχρονο κόσμο: «Σεις που θα μείνετε, δουλέψτε για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ευημερήσουν όλοι οι άνθρωποι, να ενωθούν τα κράτη της Ευρώπης, να ειρηνεύσει και να ευτυχήσει ο κόσμος.»
• Η πρόταση για την απόδοση τιμής στον Κώστα Περρίκο στοχεύει κυρίως στην προτροπή των νέων μας να ακολουθήσουν τις ιδέες του, να ενστερνιστούν το όραμα του Έλληνα αγωνιστή και να γίνει γι’ αυτούς πρότυπο σε αυτή την περίοδο της παρακμής αξιών και ιδανικών.
• Τέλος αισθάνομαι υπερήφανη για την ελάχιστη συνεισφορά μου σε αυτή την κοινή προσπάθεια με σκοπό την απόδοση τιμής στον Καλλιμασιώτη ήρωα!»

Φώτο: http://kallimasia.blogspot.gr/

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ