28.11.2013 12:58

250.000 ευρώ στα σχολεία για λειτουργικά έξοδα και πετρέλαιο

ΑΠΟ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Μπορεί ο χειμώνας ακόμη να μην έχει δείξει τα δόντια του σε ότι αφορά τις καιρικές συνθήκες, αλλά τα σχολεία προετοιμάζονται να τον αντιμετωπίσουν προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες σε πετρέλαιο, παρά την υποχρηματοδότηση.

Από κοντά κι ο Δήμος σε αυτή την προσπάθεια που σε πρώτη φάση αυτές τις μέρες έχοντας λάβει την τέταρτη δόση της κρατικής επιχορήγησης θα διανείμει σε όλα τα σχολεία του Δήμου 200.000 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα.

"Είναι κοινό μυστικό πως λόγω της υποχρηματοδότησης πολλά σχολεία μειώνουν όσο μπορούν τις λειτουργικές τους δαπάνες, ώστε να καλύψουν μέρος του ποσού που απαιτείται για την αγορά πετρελαίου" υποστήριξε μιλώντας στον "π" ο Μ. Γιαννάρας.

Ο ίδιος συμπληρώνοντας ανέφερε πως στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας θα αποφασιστεί επίσης η έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων με 50.000 ευρώ από τον Δήμο προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

"Έχουμε εξασφαλίσει από εκείνα που εισπράττουμε ως επιτροπή περίπου 20.000 ευρώ, θα συμπληρώσει και ο Δήμος τα υπόλοιπα έτσι ώστε να ενισχυθούν αρχικά τα Νομικά Πρόσωπα Παιδείας και στη συνέχεια όλα τα σχολεία του Δήμου, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων" κατέληξε ο κ. Γιαννάρας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ