23.12.2013 12:19

400 από τη Χίο στην Ώρα του Κώδικα

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές των Χιωτών μαθητών στην «Ώρα του Κώδικα», την παγκόσμια εκστρατεία στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 150 χώρες από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2013 και είχε ως σκοπό να αναδείξει την αξία της Επιστήμης της Πληροφορικής στην εκπαίδευση και να παροτρύνει οποιονδήποτε να γνωρίσει πως μπορεί να αναπτύξει, μέσω αυτής, ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.
Η Ελλάδα ήταν η 4η χώρα στον κόσμο σε συμμετοχές, κάτι που καταδεικνύει το ζήλο και την επιθυμία του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης για ουσιαστική ενίσχυση της διδασκαλίας της πληροφορικής στα σχολεία μας.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου με ανακοίνωση του συγχαίρει τους καθηγητές πληροφορικής: Αντωνόγλου Δημήτρη, Θεοδώρου Παναγιώτη, Καραβασίλη Σταύρο, Καραλή Φωτεινή, Κοντογιάννη Γιώργο,  Μαρτζούκου Στέλλα, Μπουκέα Γιώργο, Παπαδόπουλο Ηλία, Παπαδόπουλο Νίκο, Παπαμιχαλάκη Γιώργο, Παπαπαρασκευά Πάρη, Σκαπινάκη Πολύκαρπο, Τομάζο Στάθη, Τσάκαλη Δημήτρη, Τσικολή Ελένη, Φουκαράκη Γιώργο, Χατζηνικολάκη Γιώργο, που συμμετείχαν μαζί με τα σχολεία τους στην Ώρα του Κώδικα και έδωσαν στους μαθητές τους τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια παγκόσμια γιορτή της Πληροφορικής.
Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι ενώ στις υπόλοιπες Δυτικές χώρες και τις ανερχόμενες οικονομίες της Ασίας και της Αμερικής οι ώρες διδασκαλίας της πληροφορικής αυξάνονται, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διαρκώς μειώνονται, κάτι που θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα της χώρας και τον ψηφιακό αλφαβητισμό των πολιτών.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ