23.12.2013 11:17

Αδιέξοδο ή λύση;

• ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΗ Ν.Δ.

Μορφή διπλής ανάγνωσης έχουν οι διεργασίες για την αναζήτηση υποψηφίου δημάρχου από μέρους της Ν.Δ.. Ο τρόπος  αποχώρησης του Γ. Ξενάκη από τις συζητήσεις αφήνει μεν ως μόνο διεκδικητή τον Παν. Βρουλή, δεν εγγυάται όμως ότι στο τέλος δεν θα υπάρχει και άλλο ψηφοδέλτιο με καθαρές αναφορές στο χώρο.

Σε συνάντηση της περασμένης εβδομάδας των δυο διεκδικητών, παρουσία των μελών και του προέδρου της ΝΟΔΕ, προσκομίστηκαν σφραγισμένοι φάκελοι με ονόματα προσώπων που στηρίζουν τις υποψηφιότητες τους. Την προσπάθεια Μανωλάκη να τα αναγνώσει διέκοψε παρέμβαση του Γ. Ξενάκη, ο οποίος ζήτησε, πριν αναγνωστούν, να διευκρινίσει ο Παν. Βρουλής αν ισχύει δέσμευση του σε προηγούμενη συνάντηση των δυο με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, ότι, αν παραδώσει λίστα υπογραφών 30 στελεχών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, όπως κάνει, ο πρώην δήμαρχος θα οπισθοχωρίσει, στηρίζοντας μάλιστα την υποψηφιότητα του με τη συμμετοχή πολύ στενού συγγενικού προσώπου του στο ψηφοδέλτιο. Η στάση Μανωλάκη φωτογράφιζε ότι πράγματι σε αυτό το σημείο είχαν διακοπεί οι τελευταίες συζητήσεις.

Ωστόσο ο Παν. Βρουλής εξήγησε ότι μάλλον παρερμηνεύτηκαν οι κουβέντες του και επέμεινε να διαβαστούν τα ονόματα, επιθυμώντας η διαδικασία να συνεχιστεί. Ο Γ. Ξενάκης τον κατηγόρησε για διγλωσσία, αδυναμία τήρησης των συμφωνηθέντων και αποχώρησε από τη συνάντηση, δηλώνοντας ότι η στάση του στο εξής θα καθοριστεί ανεξάρτητα από τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Ν.Δ., αφού προσδιοριστεί από τον πυρήνα των στελεχών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Η εξέλιξη αυτή έχει διπλή μετάφραση. Στη Ν.Δ. κάποιοι εκτιμούν ότι η αποχώρηση Ξενάκη αναγορεύει σε μόνο διεκδικητή της στήριξης τον Παν. Βρουλή. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι συνιστά αδιέξοδο, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα δημιουργίας και δεύτερου συνδυασμού από τη σάρκα της Ν.Δ., οπότε ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες δημιουργίας ανταγωνιστικού ψηφοδελτίου.

Το πιθανότερο είναι οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης να συνεχιστούν, ίσως και μέσα στην περίοδο των εορτών, με καθοριστική για την εξέλιξη τους και την επιστροφή στο νησί του κ. Σταύρου Μιχαηλίδη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ