3.12.2013 17:21

Αιγαίο: Άνεμοι 100 χιλιομέτρων την ώρα και κύματα 9 μέτρων

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ στα ανατολικά, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Η ΕΜΥ υπολογίζει ότι το πρωί στην Αττική και το Κεντρικό Αιγαίο έπνεεαν άνεμοι με ταχύτητα 100 χιλιόμετρα την ώρα και τα κύματα έφθαναν τα 6 -7 μέτρα ύψος και τοπικά τα 9 μέτρα.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων

Θυελλώδεις άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, που κατά τόπους στα πελάγη φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Το μεσημέρι απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα και Πάχη Μεγάρων- Σαλαμίνα. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Αρκίτσα- Αιδηψός και Ωρωπός- Ερέτρια.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή.

Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο- Αντίρριο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Τρίτη:

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία θα σημειωύν παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρά. Tα φαινόμενα από το βραδύ θα σταματήσουν.

Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά.

Ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νοτιά Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νοτιά στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 6-8 βαθμούς από βορρά προς νότο.

Tην Τέταρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει.

Σταδιακά από το απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ασθενήσουν αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χωράς θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ