20.11.2013 14:07

Άλλος ένας πρωταθλητής χωρίς χορηγό...

Της ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΒΡΙΛΗ

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το άρθρο σας για τον Χρ. Μερούση και πραγματικά συγκινήθηκα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή στον αθλητισμό και έχουν παλέψει με όλες τους τις δυνάμεις και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να σηκώσουν ψηλά την πατρίδα μας.
Θα ήθελα ακόμη να σας συγχαρώ για την ευαισθησία που δείχνετε σε θέματα αθλητισμού, που αφορούν το νησί μας αλλά και το θάρρος σας να μιλήσετε έξω από τα δόντια και να θίξετε το θέμα των χορηγιών.

Πάνω σε αυτό οφείλω να συμπληρώσω κι εγώ κάτι.
Τυγχάνει να είμαι αδελφή ενός άλλου Χιώτη πρωταθλητή, τον οποίο έχετε πολλές φορές φιλοξενήσει στις σελίδες σας και μιλώ για τον Γιάννη Καρπουζλή.

Ο Γιάννης λοιπόν, έφυγε στα 16 του χρόνια από την Χίο προκειμένου να προπονείται με το κλιμάκιο της Εθνικής. Άφησε πίσω του οικογένεια, φίλους και σχολείο και κλήθηκε να πάρει τη ζωή του στα χέρια του σε μια τόσο τρυφερή ηλικία. Η πορεία του φυσικά δικαίωσε αυτήν του την επιλογή αλλά μόνο η πορεία του...κάνεις άλλος.
Οι Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες νίκες (Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα) του, η συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα Νέων και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στη Βαρκελώνη, τα Πανελλήνια ρεκόρ του δεν συγκίνησαν κανέναν.

Πρώτη η πολιτεία του γύρισε την πλάτη καταργώντας τα προνόμια των αθλητών και στη συνέχεια το νησί του. Το νησί των εφοπλιστών, των εχόντων που κάνουν χορηγίες και δίνουν υποτροφίες παντού αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν στα e-mail που τους έστειλε ο Γιάννης και τους ζητούσε οικονομική υποστήριξη για να ολοκληρώσει την προετοιμασία του εν όψει του Παγκόσμιου Πρωταλήματος Κολύμβησης.

Προφανώς το νησί μας βγάζει καθημερινά αθλητές επιπέδου Καρπουζλή και Μερούση και δεν μπορει να ασχοληθεί άλλο με τέτεια ευτελή θέματα.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε και η Περιφέρεια δεν του έστειλαν ποτέ ούτε καν μια συγχρητήρια επιστολή.

Οι μόνοι που ήταν "εκεί" για τον αδελφό μου ήταν η οικογένεια μας, η ομάδα του και ο προπονητής του και ο κ.κ. Μάρκος, ο Μητροπολίτης Χίου, ο οποίος στάθηκε και στέκεται ακόμα δίπλα στον Γιάννη τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά.
Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της αλλά δεν περίμενα ποτέ να το βιώσω σε τόσο προσωπικό επίπεδο.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και εύχομαι πραγματικά να βρεθεί κάποιος χορηγός να βοηθήσει αυτά τα παιδιά που έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουν να παλεύουν γιατί έχουν ψυχή..

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ