19.11.2013 18:51

Αμοκ για ένα ραντεβού

Φωτιά έχει πάρει το τηλεφωνικό κέντρο της Ένωσης Μαστιχόπαραγωγων από τους παραγωγούς που θέλουν να κλείσουν ραντεβού εντός του  2013 για να παραδώσουν την σοδειά τους. Η παραλαβή ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου  αλλά όλος ο μήνας είναι κλειστός από ραντεβού.

Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν  οι κάτοικοι των Μαστιχοχωρίων για να τα καθαρίσουν και να είναι έτοιμοι πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης σπεύδουν να παραδώσουν τα μαστιχιά εντός του 2013 γιατί με την νέα χρονιά θα υπάρχουν άλλα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα η ζημιά θα είναι διπλή για τους παραγωγούς . Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα τα αγροτικά εισοδήματα από 1/1/2014 θα φορολογούνται αυτοτελώς με 13% από το πρώτο ευρώ και παράλληλα θα συνυπολογίζονται μαζί με τα υπόλοιπα εισοδήματα αυξάνοντας την φορολογική κλίμακα. Επίσης είναι ορατό το ενδεχόμενο της κατάργησης των επιδοτήσεων από την νέα χρονιά.

Από το νέο τρόπο φορολογίας θα επηρεασθούν αρνητικά περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι Πανελλαδικά που δηλώνουν αγροτικά εισοδήματα. Το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εφαρμόσει τις νέες διατάξεις και να προσδιορίσει το καθαρό εισόδημα, θα υποχρεώσει τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών σε άνοιγμα λογιστικών βιβλίων εσόδων-εξόδων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ