13.12.2013 13:40

«Αυτόματη» λύση για να μην παγώνει το Κολυμβητήριο

ΤΟ ΚΕΝΟ ΒΑΡΔΙΑΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ

Με την ελπίδα ότι σύντομα θα ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα ισόρροπης θέρμανσης του κολυμβητηρίου, με την  τροφοδοσία νερού/ατμού από το σύστημα της ΔΕΗ, με προοπτική 24ωρης κάλυψης αργότερα, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων του Νομικού Προσώπου του Δήμου και των υπευθύνων του «Ιωνικού» Κολυμβητηρίου.

Άμεση λύση

Προσωρινή λύση του προβλήματος είναι η αυτόματη λειτουργία του συστήματος και μετά τις 22:00 που το έκλειναν έως τώρα, μέχρι να διατεθεί προσωπικό και τεχνικός από το πρόγραμμα Κοινής Ωφέλειας. Το Νομικό Πρόσωπο έλαβε τη διαβεβαίωση του προμηθευτή ότι το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει αυτόματα για κάποιες ημέρες, αρκεί σύντομα να εξασφαλιστεί και νυχτερινή βάρδια.

Το ζήτημα τί θα γίνει μετά τη λήξη του πεντάμηνου προγράμματος που θα απολυθεί ο τεχνικός, δεν απασχολεί τώρα τους υπεύθυνους, που καίγονται να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες των ομάδων και των αθλητών, καθώς τα παράπονα ότι οι πισίνες είναι παγωμένες το πρωί είναι πολύ έντονα.

Το πρόβλημα θα εξαλειφθεί σχεδόν απόλυτα με την προσθήκη νυχτερινής βάρδιας, η οποία θα μπορεί να υποστηρίζει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του δικτύου και να θερμαίνει  τα περισσότερα τμήματα του κολυμβητηρίου, ίσως και όλα, ανάλογα με την παραγωγή του εργοστασίου.

Ολοκληρωτικό

Το οικονομικό όφελος από το δραστικό περιορισμό της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης είναι τεράστιο, ακόμη και τώρα που δεν λειτουργεί όλο το σύστημα τροφοδοσίας του κυκλώματος με ζεστό νερό της ΔΕΗ, που μετατρέπεται σε ατμό. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες πιστεύουν ότι, μετά τις αναμενόμενες προσθήκες, το κέρδος μπορεί να είναι ολοκληρωτικό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ