26.11.2013 15:10

Δυο – δυο οι ανάδοχοι

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ

Δύο χιώτικες εταιρίες είναι οι ανάδοχοι των έργων της αντιπλημμυρικής προστασίας του Κάμπου και της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων στην Κωνσταντίνου Μονομάχου στον Φραγκομαχαλά σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Δήμο Χίου.

Σε ότι αφορά στο πρώτο έργο ο προσωρινός μειοδότης ανακηρύχτηκε η εταιρεία Πικούνης-Ζεννιώδης Α.Ε,. με ποσοστό έκπτωσης 7,36%.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η έγκριση της οικονομικής επιτροπής του αποτελέσματος του διαγωνισμού και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

«Με το έργο αυτό προβλέπεται η κατασκευή αντιπλημμυρικού δικτύου σε όλο τον κεντρικό δρόμο του Κάμπου, από την περιοχή ΚΑΡΑΒΕΛ μέχρι τον Κοκκαλά ποταμό, το οποίο θα απαλλάξει εντελώς την συγκεκριμένη περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα που ανακύπτουν τις βροχερές ημέρες. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Χίου.

Για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων του Φραγκομαχαλά, προϋπολογισμού 183.000 Ευρώ προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε ο Παναγιώτης Παππάς με ποσοστό έκπτωσης 36%.  Με το έργο αυτό προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού, η τοποθέτηση φωτιστικών και επομένως η δημιουργία συνθηκών ασφαλείας για την κίνηση των πεζών της περιοχής. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ.    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ