10.12.2013 12:11

Έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν Χίο

3 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 9 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΑ ΑΛΑΤΣΑΤΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Την τραγική όψη του νομίσματος όσων αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον κόλπο των Αλατσάτων της επαρχίας του γειτονικού Τσεσμέ.

Λίγα λεπτά μετά την επιβίβαση στο σκάφος του Τούρκου δουλεμπόρου, το όνειρο για τους 39 Σύριους μετατράπηκε σε εφιάλτης. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ανέτρεψαν το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν με αποτέλεσμα αρκετά άτομα να πέσουν στη θάλασσα.

Το συμβάν που έγινε αντιληπτό από Ψαρά της περιοχής κινητοποίησε την τουρκική ακτοφυλακή που αν και έσπευσε με 2 πλωτά και 1 ελικόπτερο στην περιοχή ήταν ήδη αργά.

Πολλοί από τους Σύριους μη ξέροντας κολύμπι πνίγηκαν μετά από λίγη ώρα ενώ μέχρι τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές αρχές ανέσυραν πτώματα από τη θάλασσα.

Ο τραγικός απολογισμός γράφτηκε χθες το μεσημέρι με την Τουρκική Ακτοφυλακή να ανακοινώνει 3 νεκρούς ηλικίας από 18-43 ετών και 9 αγνοούμενους.

Στις αποσκευές των Σύριων βρέθηκαν χάρτες της Χίου ενώ και οι ίδιοι επιβεβαίωσαν ότι στόχος τους ήταν να αποβιβαστούν στο νησί μας και από εδώ σε κάποια από τις χώρες της Ευρώπης.

 [ΦΩΤΟ: DENIZHAN GUZEL IZMIR]

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ