17.12.2013 17:45

Έχει 313, θα έπρεπε να απασχολεί 357 δημοτικούς υπάλληλους

• ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Υποστελεχωμένος κατά 44 δημοτικούς υπαλλήλους, κυρίως στην κατεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών, ακτινογραφήθηκε ο Δήμος Χίου στην αξιολόγηση της δύναμης των δήμων που ολοκλήρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από την καταγραφή των αριθμητικών δεδομένων και την αναγωγή τους στα πληθυσμιακά στοιχεία του Δήμου μας προκύπτουν σοβαρές ελλείψεις στις τεχνικές υπηρεσίες και σχετική επάρκεια, με ανεπαίσθητες ελλείψεις, στους υπόλοιπους τομείς της δημοτικής μηχανής.

Συγκεκριμένα ανά κατηγορία το πλεόνασμα ή η έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζεται είναι:

Βοηθητικό προσωπικό: 0

Καθαριστές: - 7

Διοικητικό προσωπικό: - 1

Δομικών έργων: -12

Μηχανικών: -14

Καλλιτεχνικών: -5

Φύλακες: -5

Σήμερα στο Δήμο Χίου, δίχως να συμπεριλαμβάνονται Νομικό Πρόσωπο και δορυφορικές δομές, εργάζονται 313 υπάλληλοι και το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζει ότι για να καλύπτονται οι ανάγκες έπρεπε να απασχολούνται 357.

Ο κίνδυνος

Με μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Χίου δεν θα κινδυνεύσουν να ενταχθούν σε καθεστώς ενδονησιωτικής κινητικότητας, όπως πιθανά να συμβεί σε άλλους νησιωτικούς δήμους. Αντίθετα, ίσως ο Δήμος Χίου γίνει υποδοχέας πλεονάζοντος από άλλους νησιωτικούς δήμους προσωπικού.

Ωστόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Χίου δεν βιάζεται να πανηγυρίσει από την ενημέρωση που έτυχε ο δήμαρχος κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών. «Είναι κατ΄ αρχήν μια θετική εξέλιξη, περιμένουμε όμως να μας παραδοθεί επίσημα η έκθεση αξιολόγησης για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η μέχρι σήμερα τακτική της κυβέρνησης μας έχει αποδείξει ότι ο διάβολος βρίσκει καταφύγιο στη λεπτομέρεια», επισημαίνει ο Αλ. Γαϊτάνος.

Τυχόν προσδοκία υποδοχής πρόσθετων υπαλλήλων θα προσκρούσει εντός του 2014 στο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, στον οποίο θα πρέπει να γίνει τροποποίηση για να επιτραπεί.

Ενδεικτικά να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λέσβου στην ίδια έκθεση αξιολόγησης εμφανίζεται με οριακό υπαλληλικό δυναμικό, ο Δήμος Σάμου με -11 και ο Δήμος Ικαρίας με 6 πλεονάζοντες υπαλλήλους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ