11.12.2013 10:06

Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Δωρεάν μαθήματα εκπαίδευσης ελληνικών σε μετανάστες ξεκινούν από τον Ιανουάριο0 στα πλαίσια του προγράμματος  «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές, κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.
Τα ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα εκπαίδευσης που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο είναι:
Επιπέδου Α1: Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας (Αρχαρίων και Ψευδοαρχαρίων), διάρκειας 125 ωρών
Επιπέδου Α2: Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής Ιστορίας και Ελληνικού Πολιτισμού, διάρκεια 175 ωρών.
Μετά το πέρας των προγραμμάτων οι εκπαιδευόμενοι μπορούν λάβουν μέρος στις Εξετάσεις Ελληνομάθειας και να αποκτήσουν το «Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας», που είναι απαραίτητο για:
•   επαγγελματικούς σκοπούς
•   σπουδές
•   διορισμό στο δημόσιο
•   χορήγηση της άδειας παραμονής «επί μακρόν διαμένοντος»
Οι εκπαιδευόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν μία αίτηση και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη των προγραμμάτων Μαρίκα Καρίβαλη στο τηλ. 22710-42466, στη διεύθυνση Δαμαλά 25, Χίος, (Δευτέρα έως Σάββατο, 09:30-13:30) και στο e-mail: mkarivali@gmail.com
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ