4.12.2013 10:26

Ένας Τούρκος διεκδικεί και τη μαρίνα της Χίου

Με περιουσία 2,9 δισ. δολάρια ο Ραχίμ Κοτς πέρασε στην τελική φάση του διαγωνισμού

Δυνατά στη διεκδίκηση των ακινήτων-φιλέτων και των τουριστικών λιμένων έχουν μπει οι μεγαλύτεροι τουρκικοί πολυεθνικοί κολοσσοί, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους ομίλους Koch και Dogus.

Ο όμιλος Koch, μέσω της «SeturServisTuristikAnonimSirketi», πέρασε στην τελική φάση του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση της μαρίνας Χίου, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, οδηγήθηκε «στην έγκριση των παραπάνω σχημάτων, αφού απευθύνθηκε στην Επιτροπή Άρσης Απαγόρευσης Δικαιοπραξιών στις παραμεθόριες περιοχές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ενημερώνοντας την για την ταυτότητα των επενδυτικών σχημάτων».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή του ομίλου Koch έχει το «ok» της αρμόδιας Περιφέρειας. Ούτως ή άλλως ο όμιλος Koch έχει μπει δυνατά στην διεκδίκηση των ελληνικών τουριστικών λιμένων, καθώς εκμεταλλεύεται εδώ και μερικά χρόνια τη μαρίνα της Μυτιλήνης, πάντα μέσω της θυγατρικής του Setur, από κοινού με την Folli Follie Group του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Επρόκειτο για την πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία που έγινε στον τομέα του τουρισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ