30.12.2013 10:58

Επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση στον Μ. Σουμάχερ

Σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ ύστερα από τη μεταφορά του σε γαλλικό νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση έπειτα από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Γαλλικές Αλπεις, ανακοίνωσε το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.
Reuters, BBC

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, ο οποίος έπεσε κάνοντας σκι και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

Η μάνατζέρ του Σαμπίνε Κεμ επιβεβαίωσε το ατύχημα χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, είπε ότι ο 44χρονος φορούσε κράνος και ότι τη στιγμή του ατυχήματος δεν ήταν μόνος του.

Ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε από τους διασώστες με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Μουτιέ, όπου διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Dauphine Libere, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ.

O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 έπεσε σε κώμα λόγω βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που υπέστη μετά το χτύπημα στο κεφάλι του πάνω σε βράχο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα, ο Ζεράρ Σαγιάν, εκ των κορυφαίων Γάλλων χειρούργων και προσωπικός φίλος του Γερμανού πρώην πιλότου της Φόρμουλα 1, έσπευσε το απόγευμα στο νοσοκομείο της γαλλικής πόλης Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύεται ο Σουμάχερ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο γενικός διευθυντής του θέρετρου Μέριμπελ, δήλωσε σε γαλλικό ραδιόφωνο ότι ο Γερμανός έπεσε με το κεφάλι σε έναν βράχο, χωρίς ωστόσο να χάσει τις αισθήσεις του. Όπως πρόσθεσε, οι διασώστες έφτασαν στο σημείο μετά από 6 περίπου λεπτά και ειδοποίησαν ελικόπτερο για να τον παραλάβει, καθώς, αν και είχε τις αισθήσεις του, δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση.
«Ο Μίκαελ Σουμάχερ νοσηλεύεται και λαμβάνει ιατρική φροντίδα. Ζητούμε την κατανόησή σας για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του. Πάντως φορούσε το κράνος του», τόνισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του πολλάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Σαμπίν Κεμ.
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ