30.12.2013 11:01

Επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη - σφαίρες στο δωμάτιο των παιδιών

Επίθεση με καλάσνικοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σφαίρες έφτασαν στον τοίχο του δωματίου όπου βρίσκονταν τα παιδιά του. Τέσσερις οι άγνωστοι δράστες, σε έξι προσαγωγές έχει προχωρήσει η Αντιτρομοκρατική.
Του Γιάννη Σουλιώτη

Περισσότερες απο 20 ριπές με Καλάσνικοφ έριξαν άγνωστοι δράστες στην καγκελόπορτα της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Η επίθεση έγινε γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα και δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σφαίρες έφτασαν στον τοίχο του δωματίου όπου βρίσκονταν τα παιδιά του πρέσβη, τα οποία βρέθηκαν στην Αθήνα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φρουρού της κατοικίας, οι δράστες ήταν τέσσερις και πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τουλάχιστον είκοσι φορές την καγκελόπορτα, επι της οποίας βρέθηκαν καρφωμένες σφαίρες.

Μέχρι στιγμής, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν προσαχθεί έξι άτομα, ενώ εξετάζεται το υλικό απο τις κάμερες της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, από τη σημείο της επίθεσης περισυνελέγησαν 60 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών, οι οποίοι και εστάλησαν στα εκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να εξεταστούν.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησαν με τον Γερμανό πρέσβη, Βόλφγκανκ Ντόλτ, ενώ την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίς το πρωί με τον Γερμανό πρέσβη.

Όπως ανέφερε στον κ. Ντολτ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κατοικία του Γερμανού πρέσβη γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. Τον Μάιο του 1999 το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας είχε βληθεί με ρουκέτα απο την «17 Νοέμβρη».

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ