7.12.2013 13:12

«Έστω και μία απόλυση καταρρέει το ΕΚΑΒ Χίου»

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΧΙΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Ερώτηση σχετικά με τον σχεδιασμό και την υγειονομική αναβάθμιση της Χίου αλλά και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλος.

Ο ίδιος εκθέτοντας την γεωγραφική και συγκοινωνιακή ιδιομορφία του νησιού σημειώνει ότι καθίσταται δύσκολη η πρόσβαση των κατοίκων ακόμη και τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας ενώ όπως αναφέρει: «τον τελευταίο χρόνο σημειώνονται πολλά προβλήματα και στη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων των απομακρυσμένων περιοχών και νησιών που αποτελούν το Νομό Χίου».

«Και για τους παραπάνω λόγους, ο ρόλος του ΕΚΑΒ είναι απόλυτα αναγκαίος για να καλυφθούν οι ανάγκες, όχι μόνο σε έκτακτα, αλλά και περιστατικά χρονίως πασχόντων ασθενών και αιμοκαθαρόμενων. Για την ενίσχυσή του, και για να μπορούν να καλυφθούν, έστω και οριακά οι βάρδιες των ασθενοφόρων του Νομού, επτά οδηγοί του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου εργάζονται σε κοινό πρόγραμμα με το ΕΚΑΒ. Χωρίς αυτήν τη συνεργασία, δεν θα υπήρχε 24ωρη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Στο απευκταίο ενδεχόμενο μείωσης ή κατάργησης έστω και μιας θέσης οδηγού, του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, ουσιαστικά, καταρρέει η λειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ, αφού αυτοί συμβάλουν στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Χίου, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%. Οι συνέπειες λοιπόν, θα είναι τεράστιες, με κόστος ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την υγειονομική αναβάθμιση του Νομού Χίου;

2.Υπάρχει σχεδιασμός για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χίο;

3.Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τους οδηγούς του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου της Χίου, οι οποίοι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχυθεί το προσωπικό και το έργο του ΕΚΑΒ, και για να υπάρχει καθημερινή και εικοσιτετράωρη κάλυψη των αναγκών του Νομού;»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ