16.12.2013 13:19

Εξάντληση υπομονής

ΕΚΔΗΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η νέα παράταση εργασιών στο έργο της ανάπλασης του 1ου Γυμνασίου Χίου εξοργίζει τους εκπαιδευτικούς του, που σωστά προβλέπουν ότι το όνειρο της επιστροφής στις αίθουσες του πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς απομακρύνεται.
Σε επιστολή τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης οι καθηγητές σημειώνουν ότι όλα τα δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα καταπατήθηκαν και οι ίδιοι φοβούνται ότι το υπολειπόμενο 5% των εργασιών είναι πιθανό να τινάξει στον αέρα όλο το έργο.

Η επιστολή

«Οι εργασίες επισκευής άρχισαν το Μάρτιο του 2010, με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης τους 18 μήνες. Έχουν παρέλθει  ήδη  33 μήνες,  μας έχουν υποσχεθεί 4 φορές ότι θα παραληφθεί το σχολείο μας (καλοκαίρι του 2012 , Χριστούγεννα,  Πάσχα και καλοκαίρι του 2013)  με τελευταία υπόσχεση , σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων,  τις αρχές  Φεβρουαρίου του 2014, αλλά η μέχρι τώρα πορεία των εργασιών δεν επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.
   Στις επανειλημμένες ερωτήσεις των παιδιών για το χρόνο επιστροφής στο σχολείο αισθανόμαστε αμηχανία, αφού οι μέχρι τώρα υποσχέσεις καθώς και τα χρονοδιαγράμματα που τους αναφέραμε  αποδείχθηκαν κενά περιεχομένου και εύκολα διακρίνει κανείς πια τη δυσπιστία στα πρόσωπά τους.
   Αναγνωρίζουμε και δεν υποβαθμίζουμε τις προσπάθειες του Δήμου Χίου για την ολοκλήρωση του έργου. Όμως θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε παρόντες και η αγόγγυστη (μέχρι τώρα) προσμονή μας δεν σημαίνει παραίτηση από αυτό που μας είχαν διαβεβαιώσει οι αρμόδιοι φορείς, όταν μεταφερόμαστε στις προκατασκευασμένες αίθουσες, δηλαδή ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο. Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας και δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι το υπολειπόμενο  5% των εργασιών θα σταθεί  ικανό να εμποδίσει την επιστροφή  στο φυσικό μας χώρο. Το χρωστάμε στους μαθητές μας και πάνω απ’ όλα στα παιδιά της  Γ΄ τάξης, που αποφοιτούν χωρίς να έχουν στο μυαλό τους εικόνες από ένα σχολείο που όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι το αγαπήσαμε και το έχουμε στην ψυχή μας.
   Είναι ευθύνη όλων μας να ολοκληρωθεί η επισκευή ενός εκπαιδευτηρίου που ταυτίζεται με την ιστορία του νησιού μας και να παραδοθεί άμεσα στις μελλοντικές γενιές. Ελπίζουμε ότι τη φορά αυτή τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, προτού οι μαθητές μας  χάσουν την όποια εμπιστοσύνη τούς έχει απομείνει σ’ εμάς τους μεγάλους».


Β. Χαρίτος

Δηλαδή η διάρκεια των εργασιών θα φτάσει-αν όλα πάνε καλά- τα 4 χρόνια. Τόσο περίπου διήρκεσε η αναστήλωση της Κρήνας! Που είχε σοβαρότατα στατικά προβλήματα και τοιχογραφίες.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ