22.11.2013 12:20

‘Εξω ο Μεγάλος αδερφός από τα σχολεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Την ύπαρξη «Μεγάλου Αδερφού» στα σχολεία καταγγέλλει η Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση.
Με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι Οι διευθυντές/διευθύντριες των σχολείων και οι προϊστάμενες των νηπιαγωγείων παρέλαβαν την προηγούμενη βδομάδα, έγγραφο με την υπογραφή του υφυπουργού Σ. Κεδίκογλου όπου τους καλεί από την Πέμπτη 14/11 έως και τις 20/12 να συμπληρώνουν ταυτόχρονα το νέο πληροφοριακό σύστημα myschool και το syrvey σε καθημερινή βάση!
Το νέο πληροφοριακό σύστημα, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, ζητά από το διευθυντή/τρια του σχολείου ή την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου να συμπληρώνει σε καθημερινή βάση ένα σωρό λεπτομέρειες για τη ζωή του σχολείου, σε πολύπλοκα πεδία που απαιτούν καλή γνώση της πληροφορικής και πολλές επιπλέον ώρες εργασίας ενώ συνδέουν ακόμη και τις επιδόσεις των μαθητών με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, την κατηγοριοποίηση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.
Η Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση καταλήγει αναφέροντας: «Το πρόβλημα του Σχολείου είναι η πολιτική τους, που στοιβάζει τα παιδιά μέσα σε σχολεία – παιδοφυλακήρια μακριά από τη γνώση, με εκπαιδευτικούς περιφερόμενους σκλάβους χωρίς δικαιώματα.
Η δική τους πολιτική. Η πολιτική της υποχρηματοδότησης των σχολείων, που δεν έχουν ούτε πετρέλαιο, ούτε χαρτί, ούτε αναλώσιμα. Η πολιτική "λειτουργήστε το σχολείο όπως μπορείτε, χωρίς δασκάλους και ειδικότητες"».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ