18.11.2013 10:26

Χιώτικο σουβλάκι στο… Πεκίνο

Ο ΣΥΚΙΑΔΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Ο Γιάννης Γεωργούλης και η Δανάη Μακρή γνωρίστηκαν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών μάρκετινγκ του οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έμαθαν μαζί κινέζικα και εδώ και έναν μήνα «συστήνουν» στους κατοίκους του Πεκίνου το ελληνικό σουβλάκι. Στη μακρινή ήπειρο, το εστιατόριο Santorini Souvlaki bar μοσχοβολάει… Ελλάδα, σερβίροντας το αγαπημένο έδεσμα, «τυλιχτό» ή σε πιάτο, καθώς επίσης μακαρονάδα με κιμά και άλλες μεσογειακές συνταγές.

Οι δύο συμφοιτητές με προϋπηρεσία στο marketing αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαθήματα κινέζικων στην Ελλάδα, χωρίς ακόμη να έχουν συλλάβει τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Όμως το ταξίδι τους στο Πεκίνο το 2012 στάθηκε καθοριστικό. «Από καιρό σκεφτόμασταν ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, αλλά δεν είχαμε αποφασίσει τι θα ήταν αυτό. Όταν, λοιπόν, επισκεφτήκαμε το Πεκίνο, διαπιστώσαμε ότι για τους δυτικούς ήταν πολύ δύσκολο να παραγγείλουν φαγητό από έναν κατάλογο γραμμένο αποκλειστικά στα κινέζικα και δεύτερον ότι οι γευστικές προτιμήσεις τους δε καλύπτονταν από την αγορά του Πεκίνου» σημειώνει η 30χρονη, Δανάη Μακρή ενώ ο Γ. Γεωργούλης θυμάται:

«Υπήρξαν στιγμές, ενώ περιπλανιόμασταν στο Πεκίνο, που ευχόμασταν να είχαμε ένα σουβλάκι»!

Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, η ιδέα είχε καταλάβει για τα καλά το μυαλό των δύο συμφοιτητών. Ωστόσο, χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να υλοποιήσουν το πλάνο τους και πολλή υπομονή για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που προέκυψαν.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ