13.12.2013 13:49

Ιδρύθηκε ομάδα μπάσκετ στη Βολισσό

ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ

Με σήμα το φύλλο της ελιάς, που ανθεί στους 19 οικισμούς της Αμανής και δίνει το λαδάκι με το οποίο κρατιούνται αναμμένα τα φώτα της ζωής στους  19 οικισμούς της, πέντε κυρίες πρωτοστατούν στη ίδρυση του Αθλητικού Συλλόγου Αμανής (ΑΣΑ) με τη λειτουργία τριών τμημάτων  μπάσκετ, προς το παρόν.                                

Ιερός σκοπός και στόχος να μην σβήσει κανένα άλλο φώς και να ανάψουν κι άλλα, αν είναι δυνατόν.

Ενέσεις ζωής

«Στην Αμανή όταν σβήνει ένα φως δεν ανάβει ξανά. Προσπαθούμε με μικρές τονωτικές ενέσεις να τη διατηρήσουμε στη ζωή. Υπάρχει πάρα πολύ ενδιαφέρον, είναι κάτι που έλειπε από τον τόπο. Προς το παρόν προσπαθούμε να μαζέψουμε παιδιά, γι’ αυτό η προσπάθεια μας είναι ανεπίσημη. Σύντομα όμως θα  αποκτήσουμε και τυπικά τη νομιμότητα», τονίζει η πρόεδρος τη προσωρινής διοικούσας επιτροπής, Καίτη Κυλαδίτη.

Τμήματα -Προβλήματα -Συνεργασίες

Οι περισσότεροι αθλητές των τριών τμημάτων Παίδων/Κορασίδων προσχολικής και σχολικής ηλικίας, Εφήβων - Νεανίδων και Ανδρών/Γυναικών προέρχονται κυρίως από την περιοχή της Βολισσού. Υπάρχουν όμως και τέσσερα παιδιά, από τα Χάλανδρα  τις Τρύπες, την Παρπαριά και οι άλλα δύο από την Κατάβαση, από πιο κοντά υποτίθεται.

Διοίκηση, προπονητής και αθλητές προσπαθούν να δουλέψουν στην αυλή του σχολείου της Βολισσού κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ανοιχτός χώρος, τσιμέντα, λάκκοι με νερά, κρύο, αλλά αυτοί επιμένουν. Η επισκευή του αύλειου χώρου που  έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ανάπλασης είναι ένα καλοδεχούμενο δώρο, όποτε έλθει.

Όταν ο καιρός είναι πολύ κακός, όπως αυτές τις μέρες, προσπαθούν να προπονηθούν στη μικρή αίθουσα που τους έχει παραχωρήσει εγκάρδια ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Όμηρος», τον οποίο και ευχαριστούν μέσα από την καρδιά τους. Όπως ευχαριστούν και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, που μετέφερε δωρεάν την αποστολή για τους πρώτους φιλικούς αγώνες που έδωσαν στο Βροντάδο με αντίπαλους ομάδες αντίστοιχων τμημάτων του ΒΑΟΛ. Ήταν η πρώτη τους ευχάριστη αγωνιστική εμπειρία.

Στήριξη

Ο σπόρος της δημιουργίας του φυτεύτηκε από τον Αντώνη Καλλιμανά και την καλλιέργεια της σποράς ανέλαβαν πέντε κυρίες. Η Κ. Κυλαδίτη, η Π. Μερούση, η Λ. Κρόκου, η Σ. Γκούσα και η Β. Φύκαρη έχουν στρωθεί στη δουλειά με κέφι και  ζητούν τη βοήθεια όποιου μπορεί να προσφέρει.                                                                    

Ο προπονητής Σπ. Ζεχερλής ανεβαίνει από τη Χίο στη Βολισσό και δουλεύει αποδοτικά κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 16:00 έως και τις 18:00 και κάθε  Σάββατο από τις 15 έως  τις 17:00.                 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ