26.11.2013 18:44

Καταδίκη δύο λιμενικών για βασανιστήρια πρόσφυγα στη Χίο

Πρόκειται για υπόθεση του 2007, όταν ο πρόσφυγας είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους στο λιμάνι της Χίου. Οι κατηγορίες αφορούσαν βασανιστήρια έως τα όρια πνιγμού και ασφυξίας, της εικονικής εκτέλεσης καθώς και άλλες βαρύτατες προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σε ποινές κάθειρξης 6 ετών και φυλάκισης 3 ετών με αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά, δύο από τους τρεις κατηγορούμενους λιμενικούς που κρίθηκαν ένοχοι για βασανιστήρια πρόσφυγα.

Παράλληλα, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν πολυετείς ποινές αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και στον πρώτο εξ αυτών καθαίρεση από το βαθμό του, μετά την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι κατηγορίες αφορούσαν βασανιστήρια μέσω των μεθόδων του αποκλεισμού της αναπνοής έως τα όρια του πνιγμού και της ασφυξίας (υγρό και στεγνό υποβρύχιο) και της εικονικής εκτέλεσης, καθώς και άλλες βαρύτατες προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε βάρος ενός πρόσφυγα, αμέσως μετά την είσοδό του στην Ελλάδα και κατά τη μεταφορά ομάδας προσφύγων στο λιμάνι της Χίου.

http://www.efsyn.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ