2.12.2013 15:24

Κινδυνεύουν οι ασθενείς

ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΝΟΦΟΡΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Θέμα ασφάλειας για τους κατοίκους του νησιού εγείρεται, αν το Υπουργείο Υγείας προχωρήσει  στην υλοποίηση της κινητικότητας για τους οδηγούς ασθενοφόρου του «Σκυλίτσειου» σημειώνει με ανακοίνωση τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας παράλληλη την ενεργοποίηση των δυο βουλευτών για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους οι Νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν:
«…Και μόνο η φημολογία περί διαθεσιμότητας, προκαλεί τόσο έντονες αντιδράσεις ενδονοσοκομειακά, που διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος. Ως αρωγοί της υγειονομικής φροντίδας στο Νομό μας που είναι παραμεθόριος, νησιώτικος  και προβληματικός οφείλουμε να επισημάνουμε το πρόβλημα που θα προκύψει εάν υλοποιηθούν τα διαφαινόμενα σχέδια του Υπουργείου περί διαθεσιμότητας.
Όσον αφορά τους οδηγούς του Νοσοκομείου που εργάζονται στον τομέα των ασθενοφόρων μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους οφείλονται πάνω από 1500  ημέρες ρεπό και άδειες,  λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας. Αυτό τεκμηριώνει το απαραίτητο της παρουσίας τους για τη λειτουργία των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Χίου σε αντίθεση με Νοσοκομεία του Κέντρου, 65% των επειγόντων περιστατικών διεκπεραιώνεται από αυτούς. Εγείρεται λοιπόν θέμα ασφαλείας για τους κατοίκους του Νομού.
Επίσης, ως νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο της προνοσοκομειακής φροντίδας, καθώς έτσι θωρακίζεται η υγεία των συμπολιτών μας. Πολύτιμος κρίκος στην προνοσοκομειακή φροντίδα υγείας αποτελούν τα πληρώματα των ασθενοφόρων. Σε κάθε περίπτωση η απόλυση ή η διαθεσιμότητα έστω και ενός υπαλλήλου στα ασθενοφόρα θα προκαλέσει τέτοια δυσλειτουργία που θα επηρεάσει και την ασφάλεια των ασθενών.
Καλούμε τους τοπικούς άρχοντες και ειδικότερα τους δύο βουλευτές να ενεργήσουν  άμεσα και αποτελεσματικά.  Ως εκπρόσωποι πρώτα από όλα των πολιτών της Χίου οφείλουν να προστατεύσουν το Νοσοκομείο, που είναι ο πυλώνας της Υγειονομικής φροντίδας του Νομού και να διαφυλάξουν έτσι, το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ