17.12.2013 14:17

Κλήθηκαν σε απολογία οι δικαστικοί επιμελητές

ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΣ

Εισαγγελικές κλήσεις για απολογία έλαβαν ήδη οι πέντε δικαστικοί επιμελητές που αρνήθηκαν να παραλάβουν από τη Δ.Ο.Υ. Χίου τα επιδοτήρια κατάσχεσης για οφειλές που εκκρεμούν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου με την αιτιολογία ότι οι περίπου 150 επιδόσεις είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως επιθυμεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Πιθανότατα θα προσέλθουν αύριο στον Εισαγγελέα για να καταθέσουν την άποψη τους και εκείνος με τη σειρά του θα κρίνει αν η στάση τους θα πρέπει εν συνεχεία να παραπεμφθεί στο ακροατήριο.

Την αντίδραση των δικαστικών επιμελητών της Χίου, η οποία καταγράφηκε χρονικά πρώτη σε όλη τη χώρα, καλύπτει και η Ομοσπονδία τους. Όπως φαίνεται ανάλογη απόφαση λαμβάνουν σταδιακά δικαστικοί επιμελητές από όλη τη χώρα, θέτοντας προ των ευθυνών τους τις οικονομικές υπηρεσίες για την παράλογη απαίτηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου υπό την απειλή των παραγραφών κάποιων από τις οφειλές.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι με την τροπή που παίρνει η υπόθεση και την επίλυση της δια της δικαστικής οδού, χωρίς προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, το Υπουργείο Οικονομικών δεν πετυχαίνει τον αρχικό στόχο του.

@ έκπληκτος

Υποθέστε πως οι αστυνομικοί δηλώνουν αδυναμία να κάνουν το καθήκον τους «γιατί είναι πολλοί οι παραβατικοί», οι καθηγητές αρνούνται να διδάξουν «γιατί σε τόσο λίγο χρόνο δεν μπορεί να γίνει μάθημα και να εμπεδωθεί η ύλη από τους μαθητές» και οι εργάτες καθαριότητας αρνούνται να μαζέψουν τα σκουπίδια, «αφού μαζεύτηκε τόσος όγκος στους κάδους». Μπράβο λογική

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ