3.12.2013 9:11

"Κούφιες διακηρύξεις για την ειδική αγωγή στη Χίο"

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Υγείας με θέμα τις ελλείψεις σε Ειδικό επιστημονικό πρόσωπο στο Ειδικό Σχολείο Χίου απέστειλε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου κατηγορώντας τον για κούφιες διακηρύξεις και υποβάθμιση των υπαρχουσών δομών.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Κύριε Υπουργέ,

Το ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χίου βρίσκονται στον τέταρτο μήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Οι δάσκαλοι και το προσωπικό δίνουν καθημερινά ένα κομμάτι της ζωής τους για να προσφέρουν στον Άνθρωπο! Έναν Άνθρωπο που η πολιτεία θυμάται μόνο στα λόγια και με αφορμή την 3η Δεκέμβρη θα πει τις γνωστές κούφιες διακηρύξεις, που η ουσία τους αναδεικνύει καθημερινά τον Καιάδα, που βιώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Στοχευόμενα επιχειρείται το κλείσιμο του ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου ή η παράδοση του στην ιδιωτική πρωτοβουλία που λυμαίνεται ήδη το χώρο ή δημιουργία αποθηκών ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τέσσερις μήνες παραμένουν χωρίς ψυχολόγο φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό όταν οι ανάγκες λόγο της φύσης των προβλημάτων των παιδιών είναι μεγάλες και οξυμένες.

Κρατάτε τους ειδικούς επιστήμονες στην ανεργία υποβαθμίζεται την λειτουργία του σχολείου και νηπιαγωγείου οδηγείτε τους γονείς σε απόγνωση μεσούσης της οικονομικής κρίσης αναγκάζοντας τους να περιορίζουν ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη διαβίωση τους για να επιβιώσουν τα παιδιά τους.

Διεκδικούμε την μόνιμη πρόσληψη ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ