20.11.2013 11:55

Κυκλοφόρησε η 5η έκδοση του τουριστικού οδηγού της Χίου από το «ΑΛΦΑ ΠΙ» στα τουρκικά

Η εισροή επισκεπτών από την Τουρκία είναι πλέον γεγονός και επισκέπτονται το νησί μας δεκάδες άτομα από τη γειτονική μας χώρα. Με αυτό το δεδομένο η εταιρεία μας πραγματοποίησε την πέμπτη έκδοση στα Τούρκικα του καταξιωμένου πλέον τουριστικού οδηγού με τίτλο «Χίος. Γνωρίστε την και ζήστε την!».

 Ο Τουριστικός Οδηγός της Χίου του «άλφα πι» εκτυπώνεται σε 30.000 αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν από τις Εκδόσεις «Άλφα Πι», τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, το Τελωνείο της Χίου, με εγκατεστημένη βιβλιοθήκη στο χώρο αφίξεων – αναχωρήσεων. Επίσης θα διανεμηθεί στη μεγάλη έκθεση τουρισμού TRAVER TURKEY IZMIR 2013 (5 έως 8 Δεκεμβρίου) στη Σμύρνη.

Στηριζόμενοι στην ανάγκη του σημερινού ανθρώπου να επισκέπτεται πληροφορημένος έναν τόπο, ο οδηγός αυτός κρατιέται από τους παραλήπτες για τις σωστές, χρήσιμες και ακριβείς γνώσεις που δίδονται.

Η φιλοσοφία του τουριστικού οδηγού του «άλφα πι» τον κάνει περισσότερο εύχρηστο, καθώς βασίζεται στην ανάγκη που έχουμε στις διακοπές για ξεκούραση, ψυχαγωγία, διασκέδαση, αλλά και γνώση του τόπου που επισκεπτόμαστε.

Συνδυάζει προτάσεις για περιηγήσεις στο νησί μας, μέχρι επί μέρους πληροφορίες, γενικού ή ειδικού (εναλλακτικού) ενδιαφέροντος (χάρτη, παραλίες και χωριά της Χίου, πληροφορίες ιστορικού και θρησκευτικού περιεχομένου, γνωριμία με τα αρχαιολογικά, βυζαντινά, μεσαιωνικά μνημεία, τα κάστρα και τα μουσεία, τη βιβλιοθήκη «Κοραή», το μοναδικό μας προϊόν τη μαστίχα, τα τοπικά προϊόντα, προτάσεις για πεζοπορικές διαδρομές και φυσικά τη ζωή στη σημερινή Χίο).

Στο τέλος του οδηγού καταχωρούνται επιλεγμένες διαφημίσεις, ταξινομημένες ανά κατηγορία, που λειτουργούν ως σημείο αναφοράς στις αναζητήσεις και στις ανάγκες των τουριστών. Οι επισκέπτες της Χίου τον κρατούν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη Χίο και επιστρέφοντας παίρνουν κι άλλους από τη βιβλιοθήκη του Τελωνείου για τους φίλους τους στην Τουρκία. Έτσι, πολλαπλασιάζεται η απόδοσή του.

Όπως και στους προηγούμενους οδηγούς, έτσι και σ’ αυτόν, στη σελίδα των εκδοτών, υπογράφει και ο Αντώνης, παρόλο που δεν πρόλαβε να δει τυπωμένη αυτή την έκδοση, αφού έφυγε από κοντά μας στις 28 του Σεπτέμβρη. Και όπως επεξηγηματικά αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα η επιμελήτρια του οδηγού Γ.Λ.Μ. ήταν τυχερός «... γιατί πρόλαβε να δει να καρποφορούν οι προσπάθειες του για τουριστική και εμπορική επικοινωνία ανάμεσα σε Χίο και Τουρκία. Γιατί ο Αντώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα που αντίκρυζε τις απέναντι ακτές. Μαγευόταν να βλέπει τον ήλιο να ανατέλει από τα βουνά της Μικρά Ασίας. Και όταν ο ήλιος ψήλωνε στον ουρανό και τα έλουζε, εντυπωσιαζόταν από τις λεπτομέρειες που φανερώνονταν μπροστά του. Ταξίδευε λοιπόν απέναντι και αντίκρυσε τη Χίο απ’τονΤσεσμέ. Είδε τα χιώτικα βουνά λουσμένα στον ήλιο και για μια στιγμή τάχασε. Δεν ήξερε που βρισκόταν. Στην Χίο κι αντίκρυζε την Τουρκία ή στην Τουρκία κι αντίκρυζε την Χίο; “Ίδιοι είμαστε” ομολόγησε. Και το ’βαλε σκοπό του να γνωριστούμε Χιώτες και Τούρκοι καλύτερα!»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ